Sosyal yardım alanlar bayram parası için başvuru yapabilecek mi? 2022 Bayram parası kimlere verilecek? Kurban Bayramı'nda 500 TL yardım dağıtılacak mı?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, devletten sosyal yardım desteği alanlar bayramda verilen ikramiyelerden yararlanıp yararlanamacağı merak ediliyor. Peki, 'Sosyal yardım alanlar bayram parası için başvuru yapabilecek mi?' '2022 Bayram parası kimlere verilecek?' 'Kurban Bayramı'nda 500 TL yardım dağıtılacak mı?' İşte, merak edilen tüm bu soruların yanıtları..

28.06.2022-12:21 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-12:21) Sosyal yardım alanlar bayram parası için başvuru yapabilecek mi? 2022 Bayram parası kimlere verilecek? Kurban Bayramı'nda 500 TL yardım dağıtılacak mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine sosyal destek sağlıyor. 'Türkiye Aile Destek Programı' adı altında sağlana bu destek Türkiye genelinde milyonlarca aileye ulaşıyor.

SYDV'ye başvuru yapılarak yapılan değerlendirmeler sonrasında ihtiyaç sahiplerine verilen sosyal yardım destekleri her düzenli olarak ödeniyor. Bu düzenli ödemeler haricinde ihtiyaç sahipleri, bayram ikramiyesi alıp alamayacaklarını merak ediyor. 2022 bayram parasının kimlere verileceği konusunda araştırma yapan vatandaşlar, sosyal yardın desteği alırken bayram ikramiyesi alıp almayacaklarını sorguluyorlar.

2022 Bayram parası kimlere verilecek

Sosyal yardım alanlar bayram parası için başvuru yapabilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 15 milyar lira tutarındaki 'Türkiye Aile Destek Programı' başvuruları başlatılırken Türkiye genelindeki 4 milyon aile bu destekten yararlanabilecek.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Vatandaşlar, bayram öncesinde devletin verdiği ikramiyeler almak için gün sayarken, diğer tarafta sosyal yardın desteği alan vatandaşlarda bu destekten faydalanıp faydalanmayacaklarını merak ediyorlar.

Kabine Toplantısı sonrasında toplantıda alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut durumda devletten sosyal destek yardımı alan vatandaşlara müjdeli bir haber verdi. Erdoğan, konuyla ilgili açıklamasında devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlar için sağladığı bayram ödemelerinden sosyal yardım desteği alanlarında faydalanacağını söyledi.

Türkiye Aile Destek Programı'na nasıl başvuru yapılır?

Türkiye Aile Destek Programı başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. e-Devlet Kapısını kullanmayan vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) giderek başvurularını gerçekleştirebiliyorlar. Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağladığı sosyal yardım desteği 12 boyunca her ay düzenli olarak veriliyor.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal