Son Dakika: Batuhan A gemisinin mürettebatından bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı!

Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi'nde kıyıdan 4 mil açıkta su alarak batan "Batuhan A" adlı kargo gemisiyle ilgili arama kurtarma çalışmaları 6. gününde devam ediyor. Bugün yapılan arama çalışmalarında geminin enkazında bir cesede daha ulaşıldı. Kayıp mürettebatın bulunması için yoğun çaba harcanan çalışmalarda, geminin makine dairesinde tespit edilen cesedin çıkarılması için çalışmalar başlatıldı.

20.02.2024-15:07 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-15:19) Son Dakika: Batuhan A gemisinin mürettebatından bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı!

AA'dan alınan habere göre, Gemideki enkazda yapılan 6. günlük arama çalışmaları kapsamında bir ceset daha bulunması, arama kurtarma ekiplerini derin bir üzüntüye boğdu. Batan geminin mürettebatını bulmak için denizde ve kıyıda geniş çaplı bir operasyon yürütülüyor. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, "SAS komandolarından 4 dalgıç geldi. Geminin daha dar ve ince noktalarında arama yapacak. Toplam 30 dalgıcımız oldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin dışında. Onlar da sahile yakın yerlerde, balık çiftliklerinde, endişe duydukları kuytu olan yerlere dalıyorlar. Onlar 20 metreye kadar dalabiliyorlar." açıklamasını yapmıştı.

Batuhan A kargo gemisi son durum

Diğer 4 personel için aramalar devam ediyor

Marmara Denizi'nde su alarak batan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin enkazında devam eden arama kurtarma çalışmalarında bir cesedin daha tespit edilmesi, denizde ve kıyıda yoğun bir çaba harcanan operasyonun üzücü bir gelişmesidir. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'ın açıklamalarına göre, SAS komandolarının enkazda yaptıkları aramalarda kayıp personelden birinin cesedine makine dairesinde ulaşıldı. Ancak, cesedin çıkarılması ve kimlik tespiti için çalışmaların sürdüğü ve diğer kayıp 4 personel için aramaların devam ettiği ifade ediliyor.

Olayın detaylarına göre, 14 Şubat'ta Bursa'nın Gemlik ilçesine gitmek üzere hareket eden ve kötü hava koşulları nedeniyle 15 Şubat'ta Karacabey ilçesi açıklarında batan gemideki mürettebatın akıbeti büyük bir endişeyle bekleniyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçlar ve SAS komandolarının yanı sıra diğer yetkililer, mürettebatın bulunması için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Kamuoyu, bu trajik olayın ardından gemide kayıp olan diğer mürettebatın da sağ salim bulunmasını umut ediyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal