Somali’de Acil Durum alarmı!

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisinden yapılan açıklamada, Somali'de aşırı yağış ve seller nedeniyle can kayıplarının arttığı bilgisi verildi. Türk Kızılay’ı bölgeye 2 bin gıda yardım paketi sevkiyatı yaptı.

05.12.2023-12:39 - (Son Güncelleme: 05.12.2023-18:08) Somali’de Acil Durum alarmı!

Yaklaşık üç haftadır etkili olan şiddetli yağış ve yol açtığı seller sonucu ölenlerin sayısının 110'a yükseldiği bildirildi. Hayatını kaybedenlerin sayısının 110'a yükseldiği belirtilen açıklamada, afet nedeniyle salgın hastalıkların artış gösterdiği kaydedildi. Açıklama da, afetten 2,5 milyon kişinin etkilendiği ve 800 binden fazla kişinin de acil yardıma ihtiyaç duyduğu aktarıldı.

Son yılların en şiddetli kuraklığının yaşandığı Somali ve Kenya, iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Seller dolayısıyla Somali'nin bazı bölgelerinde "acil durum" ilan edilmişti.

İyiliği tüm dünyaya yayacağız

Türk Kızılay, selden etkilenenler için Somali Afet Yönetim Ajansına (SODMA) 2 bin gıda paketi teslim etti. SODMA Başkan Yardımcısı Ahmed Abdi Adan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Farklı gıda kategorilerinden oluşan bu yardımın, sel ve nehir taşkınlarından etkilenen Somali halkına ulaştırılmasını amaçlıyoruz’’ dedi.

Türk Kızılay Somali Delegasyon Başkan Vekili Taner Kurt ise Somali'de yardım çalışmalarına devam ettiklerini dile getirerek, "Somali'de yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak iyiliği tüm dünyaya yaymaya devam ediyoruz." diye konuştu.




Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal