Savaş suçu işleyen İsrail katliamlara doymuyor: Okul ve hastanelerdeki sivil halkı bombalıyor!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Birleşmiş Milletler bünyesindeki bir okulu vurduğu, saldırıda çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

05.12.2023-11:08 - (Son Güncelleme: 05.12.2023-11:08) Savaş suçu işleyen İsrail katliamlara doymuyor: Okul ve hastanelerdeki sivil halkı bombalıyor!

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin güneyinde Han Yunus kentinde çok sayıda kişinin sığındığı BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bünyesindeki Muin Okulu'nu bombaladığı kaydedildi. İsrail saldırısı sonrası çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

En az 50 kişi hayatını kaybetti

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail hava saldırıları ve topçu atışları, Gazze'nin Derec semtinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Şehit Esad Saftavi Okulu ile Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağlı Salahaddin Okulu'nu hedef aldı. Gazze'deki iki okula düzenlenen saldırılar sonucu en az 50 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı bilgisi verildi.

Cenazelere ulaşmakta zorluk yaşanıyor

İki okula düzenlenen saldırılarda ölen 50 Filistinliden birçoğunun cenazesi ile yaralı yüzlerce sivil bölgeye yakın olan Zeytun Mahallesi'ndeki Baptist Hastanesine getirildi. Sivil savunma ekiplerinin, bölgeye yoğun topçu atışlarının devam etmesi sebebiyle okullara ulaşmakta büyük zorluk yaşandığı ifade edildi.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal