Soğan suyu ne işe yarar, neye iyi gelir, zayıflatır mı, nasıl yapılır? Kilo verdiren soğan suyu kürü tarifi

Soğan suyu kürü son yılların en çok uygulanan doğal tedavi yöntemlerinin başında geliyor. Tam bir ilaç deposu gibi olan soğan suyunun vitamin, mineral içeriğindeki antioksidan sayesinde iltihap, alerji ve kanser önleyici özellikleri bulunmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren soğan suyu, kan akışını hızlandırır. Erkeklerde prostat kanseri ve kadınlarda polikistik over sendromu gibi kadınlara özgü rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.

06.04.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 10.06.2022-16:18)

Soğan suyu içerisinde bulunan polifenoller, tam bir serbest radikal düşmanı olup bunlara karşı vücudumuza koruma sağlar. Miktarı yok denecek kadar az olsa bile selenyum minerali ile bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Soğan suyundaki polifenoller, serbest radikallere karşı vücudu korur. Serbest radikaller ise öncelikle kötü hücreler, tümörlerin oluşumuna neden olur. Polifenoller ile birlikte antioksidan olan soğan suyu, kansere karşı vücudu koruyup savaşmasına yardımcı olur.

Soğan suyu, hem antioksidan hem de iltihap önleyici özelliği ve kolesterolü düşürmesi ile kan damarı sertleşmesi, yüksek kalp basıncı, kalp krizi gibi kalp-damar hastalıklarının ortaya çıkma durumunu engellediği bilinmektedir.

Soğanın içinde yer alan Quercetin (Kuersetin) önemli bir flavonoid olup güçlü bir antioksidandır. Bu önemli madde içeren soğan suyu, bireyin astım ve alerjik hastalıklara karşı koruduğu bilinirken Quercetin, kalp sağlığını korumaya, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarar ve kansere karşı koruma sağlamaktadır.

Soğan suyu, içeriğindeki peptit ve sülfür içeriği ile özellikle kemik erimesi sorunlarına karşı kemik yapısını korumaya yardımcı olmaktadır. Araştırmalara göre, menapoz dönemindeki kadınların soğan tüketmesi ile birlikte daha az kemik kaybına uğradığı belirlenmiştir.

Soğan suyu kürü tarifi

Antibakteriyel özelliği ile soğan suyu, kulaktaki enfeksiyonları önlemesi ve gidermesi nedeniyle kulak ağrılarını önler. Bunun için ağrıyan kulağa, rendelenen soğanın çıkarılan suyundan bir iki damla damlatmak yeterli olacaktır. Acının azaldığı ve zamanla gittiğini göreceksiniz.

Soğan suyu, içeriğindeki sülfür ile saç uzaması için gerekli kolajen üretimini artırır. Bu yüzden saç dökülmesi ve saç uzamasında faydalıdır. Saçkıran hastaları ile yapılan bir araştırmada günde iki kez soğan suyu uygulanan kişilerde saçların yeniden çıktığı dikkat çekmektedir.

Güçlü bir antioksidan olan Kuersetin içeriği ile soğan suyu, ciltteki kırışıkları giderir ve cildin daha parlak görünmesini sağlar. Aynı zamanda serbest radikallerden de korumuş olur.

Vücuttaki izleri yok eden soğan kürü

Soğan suyu ile hazırlanan kürün cerrahi veya gerginlik işaretleri olan izleri zamanla giderir. Yapmanız gereken ise şu: 3 gram tuz ve on gram bulaşık sabununu karıştırın. Bu karışım içine soğanı küçük parçalar halinde doğrayıp atın ve iyice karıştırın. 15 dakika boyunca su banyosu içinde bekletilen ve karıştırılan bu karışımda geride kalan sıvı soğan özüdür. Bu özü, yara alanlarına günde bir kez uygulayın. Fakat dikkat edilmesi gereken cildin alerjik bir tepki vermemesi. Uygulanan bölgede kızarıklık görülürse uygulamayı durdurmalısınız.

Soğan suyu ne işe yarar?

Soğan kürü nasıl hazırlanır?

Bu kürü hazırlarken kahverengi soğanlar seçmeniz gerekmektedir. Sirkeli suda yıkadığımız bir adet kuru soğanı dörde bölerek, tencerede kaynatılan 2 bardak klorsuz su içine atın. Bu şekilde yaklaşık beş dakika kaynattıktan sonra soğan suyu kürünüz hazır olacaktır.

Yüksek oranda antioksidan bileşenler içeren soğan suyu vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olurken ayrıca toksin maddelerin atımını da kolaylaştırarak yağ yakımını hızlandırır. Özellikle aç karnına tüketilen soğan suyu metabolizma hızını arttırır ve kilo vermeyi destekleyici rol oynar.

Sağlıklı bir zayıflama diyetine ek olarak kullanılan soğan suyu, iştahın kontrol altına alınmasını sağlayarak diyeti daha etkin bir hale getirir. Kan şekerini düzenleyici etkisinden dolayı insülin direnci oluşmasını önleyen soğan suyu, bölgesel yağlanmanın da önüne geçebilir. Mide şişkinliğini azaltması ve ödemi yok etmesi maydanoz ve soğan suyu faydaları arasında yer alır.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal