Kolonya Virüsleri Öldürür mü? 80 Derece Kolonya Coronavirüsü İçin Etkili midir?

Coronavirüsün Türkiye'de de görülmesi üzerine vatandaşlar korunmak için el dezenfektanları ve kolonya kullanmaya başladı. Peki, kolonya virüsleri öldürür mü? Kolonya Coronavirüs için etkili mi? 80 derece kolonya ne demek? Detaylar haberimizde...

13.03.2020-17:43 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-17:44) Kolonya Virüsleri Öldürür mü? 80 Derece Kolonya Coronavirüsü İçin Etkili midir?

Kolonya, Coronavirüsüne karşı korunmak amacıyla vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlandı. Binlerce vatandaş aktarlarda 80 derece kolonya almak için uzun kuyruklar oluşturdu. Ülkemizde çok sık kullanılan ve ferahlatıcı özelliğiyle bilinen kolonyaların satışlarında artış yaşanmaya devam ediyor. Peki, 80 derece kolonya nedir? Kolonya Coronavirüsüne karşı korur mu? İşte detaylar…

80 DERECE KOLONYA NEDİR?

Kolonyanın içerisindeki alkol dereceleri, içerdiğinde bulunan alkol oranına göre belirlenir. Genel olarak 70 derece ve 80 derece alkollü kolonyalar kullanılır. Yüzde 80-96'sı etil alkol, kalan kısmı ise su ve esanstan oluşan kolonyanın, ağzı kapalı ve güneşten uzak tutulması gerekir. Bu şekilde korunan kolonyalar beş yıl boyunca bozulmadan kullanılabilir. Kolonya sürdükten sonra ferahlık hissedilmesinin nedeni ise, içindeki etil alkolün uçucu olması ve buharlaşırken vücut ısısını da beraberinde götürmesidir.

80 DERECE KOLONYA CORONA VİRÜSÜ ÖLDÜRÜR MÜ?

Coronavirüsün ülkemizde de görülmesi üzerine en çok merak edilen konulardan biri de budur. Yüzde 80 oranlı alkolle virüsler ölüyor. Kolonya da öldürüyor. En etkili olan ise 80 derece kolonyadır. 80 derece kolonya coronavirüsünü öldürerek korunmayı sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal