Sofralarda Balığın Yanına En Çok Ne Yakışır?

Hafızayı güçlendiren, kalp ve damar sağlığını koruyan ve bağışıklık sistemini dış etkenlere karşı savunmasını arttıran balığın yanına ne yapsam diye düşünenlere pratik öneriler.

09.11.2019-13:24 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-13:11)

Sofraların en faydalı besinlerinden olan balığın yanına her zaman ne yapacağımızı düşünürüz. İşte bu düşüncenizden sizi kurtaracak yancı yemek önerileri.

BALIĞIN YANINA YAKIŞACAK BESİNLER

  1. Balığın yanında sıcacık çorba düşünüyorsanız mercimek çorbası enfes olur. Mercimek çorbasına alternatif ezogelin, domates, yayla,  tel şehriye deneyebilrisiniz.
  2. Salata türleri içinde patates salatası, piyaz ve börülce salatasını sıralaybiliriz. Salatalarınıza soğanın acı bir tat vermesini istemiyorsanız ince şekilde doğradıktan sonra soğanları limonlu tuzlu suyun içinde bekletebilirsiniz.
  3. Balık yedikten sonra tahin veya irmik helvası tüketebilrisiniz.
  4. Balığı renklendirmek için haşlanmış sebzeleri koyabilirisniz. Haşlanan havuç, mısır ve brokoli ile hazırlayacağınız sebze garnitürü balığa lezzet katarken sunum için de iyi detaylar oluşturacaktır. Eğer pilavsız olmaz diyorsanız sebzeli bir bulgur pilavı balığın yanında doğru seçenek olacaktır.
  5. Balığın bir diğer olmazsa olmazı ise mezelerdir. Közlenmiş biber, fırında patates meze olarak da kavun ve beyaz peynir balık yemekleriyle harika olacaktır.
  6. Yemekten sonra ise sıra taze demlenmiş çaya ya da arzuya göre Türk kahvesi içebilirsiniz. Arada kısa bir zaman bıraktıktan sonra içmeye özen gösteriniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal