Tokyo'da Gezilecek Yerler

Japonya'nın başkenti olan Tokyo, 35 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri. Doğunun başkenti anlamına gelen Tokyo'da metro ağı çok geliştiği için trafik yoğunluğu pek yaşanmıyor.

25.12.2018-15:55 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-15:20) Tokyo'da Gezilecek Yerler

Japonya'nın başkenti olan Tokyo, 35 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri.  Doğunun başkenti anlamına gelen Tokyo'da metro ağı çok geliştiği için trafik yoğunluğu pek yaşanmıyor. Tokyo modern yapıları, tapınakları ve alışveriş kompleksleriyle turistlerin ilgi odağı oluyor. Tokyo'da konaklama ücretleri genel olarak pahalı olsa da her bütçeye uygun konaklama yerleri bulmak mümkün. Tokyo'da gezebileceğiniz yerleri sizler için araştırdık.

1.ASAKUSA

Tokyo'nun eski zamanlardaki havasını yaşamak isterseniz buraya mutlaka uğramalısınız. Burada hediyelik eşyalar, geleneksel japon kıyafetleri ve yöresel yiyecekleri satın alabileceğiniz birçok dükkan bulabilirsiniz.

2. SENSOJİ TAPINAĞI

628 yılında yapılan ve Tokyo'nun en eski budist tapınağı olan Sensoji Tapınağı, yılda yaklaşık 30 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Bu tapınağın, hastaları iyileştirdiğine ve yardım dileyenlerin sesini duyabildiğine inanılıyor.

3.ODAİBA

Son zamanlarda Tokyo'nun en popüler turist destinasyonlarından biri haline gelen Odaiba, kumlu ve küçük bir sahile sahip. Yaz günlerinde gidilebilecek keyifli bir rota olan bu yer için Asakusa'dan kalkan teknelere binebilirsiniz.

4.HARAJUKU - TAKESHİTA /DORİ STREET

Tokyo'nun en kalabalık yerlerinden biri olan Takeshita Street, özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği yerlerden biri. Trafiğe kapalı olan bu cadde de yiyecek ve içecek konusunda çok zengin. 

 5.GİNZA

Tokyo'da modanın başkenti olarak kabul edilen Ginza'da dünyaca ünlü mağaza ve markaları bulmak mümkün. Saat 11:00'den sonra açılan dükkanları gezmek için öğleden sonrayı tercih edin.

Son Dakika Seyahat Haberleri için aşağı kaydırın. 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal