Amsterdam Nerede? Amsterdam'da Gezilecek Yerler

Hollanda'nın başkenti ve Avrupa'nın en popüler şehirlerinden biri olan Amsterdam, kırmızı tuğlalı şirin evleriyle ikonik bir şehir. Burası renkli ve ilginç gece hayatıyla anılsa da Avrupa'da görülecek yerlerin başında geliyor.

25.12.2018-12:37 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-12:38) Amsterdam Nerede? Amsterdam'da Gezilecek Yerler

Hollanda'nın başkenti ve Avrupa'nın en popüler şehirlerinden biri olan Amsterdam, kırmızı tuğlalı şirin evleriyle ikonik bir şehir. Burası renkli ve ilginç gece hayatıyla anılsa da Avrupa'da görülecek yerlerin başında geliyor. İşte Amsterdam'da görmemiz gereken yerler.

1.DAM MEYDANI

Burası tam da Amsterdam'ın kalbi olarak nitelendirebileceğimiz bir yer. Burada etrafınıza baktığınızda dünyanın her yerinden gelen turistleri görmek mümkün. Şehrin en cezbedici yeri olmasa da hoş ambiyansıyla biraz mola vermek isteyeceğinbiz bir yer. Meydanda yer alan Kraliyet Sarayı görenlerin dikkatini çekmeyi başarıyor. Meydanın diğer tarafında ise 22 metre yüksekliğinde olan Ulusal Anıt yer alıyor.

2.VAN GOGH MÜZESİ

Amsterdam'daki Van Gogh Müzesi dünyadaki en ünlü müzelerden biridir. Müze 200'den fazla tablo ve 500 çizimle Vincent Van Gogh'a ait olan en büyük koleksiyonu içerir.

 3.AMSTERDAM KANALLARI

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Amsterdam'ın kanalları, burada görebileceğiniz en güzel görüntülerden biri. Buraya gelen turistlere farklı aktiviteler sunan bu yer, hem kültür-sanat severlere hem de yerinde duramayan insanlara aynı anda hitap edebiliyor.

 4.RİJKSMUSEUM

Hollanda'nın ulusal sanat galerisi olan Rijksmuseum, Amsterdam'ın en ünlü müzelerinden biri. Müze Rembrandt, Vermeer, Frans Hals ve Jacob Van Ruysdael gibi ünlü sanatçıların eserlerini sergiliyor.

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal