Mavi Yolculuk Turları

Türkiye, deniz bakımında oldukça bereketli bir ülke olduğu için, burada düzenlenen mavi yolculuk turları da aynı oranda çeşitlilik göstermektedir.

22.06.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:57) Mavi Yolculuk Turları

Türkiye, deniz bakımında oldukça bereketli bir ülke olduğu için, burada düzenlenen mavi yolculuk turları da aynı oranda çeşitlilik göstermektedir. Özellikle, Ege Denizi, Marmara Denizi ve Akdeniz etrafında şekillenen turlar, insanların eğlenceli zamanlar geçirdikleri, birbirleriyle güzel paylaşımlar sağladıkları ve anı biriktirdikleri ortamları hazırlamaktadır. Bu turlar yatılı kalınacak, kamp yapılacak alanlar için de ayarlanabilmektedir.

Mavi yolculuklar butik şekilde özel bir grupla yapıldığı gibi, daha kalabalık gruplarla da düzenlenmektedir. Teknelerin, guletlerin kapasitelerine göre, özel rezervasyon sağlanan arkadaş gruplarına da bir rota çıkarılabilmektedir.  

Mavi Yolculuk Nedir?

Mavi yolculuk denilince, akla deniz üstünden tekneyle veya yatla yolcuğa çıkılan, kimi birkaç saatlik, kimi günlük, kimi birkaç günlük, kimi de daha uzun süreli olan geziler gelmektedir.

Tarihin ve kültürün el değmemiş alanlarının keşfi açısından, ulaşılamayan yerlere ulaşmak da bu turlar sayesinde oldukça kolaylaşmıştır.

Mavi yolculuk turları sizlere ilginç tatil fırsatları yaratmak adına meydana getirilmiş ve son yıllarda da hayli popülerlik kazanmış seçeneklerdir.

Mavi Aslında Hep Mavi Midir?

Adı mavi diye geçse de, bu turlar çeşitli doğal yaşam alanlarına, ormanlık yerlere, yeşil bölgelere yahut kimi adalara ulaşmak anlamında da kolaylık sağlamaktadır.

Mavinin olduğu koylar, adalar ve dinlence bölgeleri eğer çok keşfedilmemiş yerlerse, buralarda oksijen sağlayan ağaçların, bitkilerin, yani doğal bir habitatın da bulunması kaçınılmazdır.

Lakin, kimi mavi yolculuk turları sadece sahil kıyısını dolaşmakta, tekneyi demirlemeden geri de dönebilmektedir. Kimi turlar da, denizin ortasına demir atarak, insanların o anda, orada ve teknenin içinde vakit geçirmelerini sağlamaktadır.

Türkiye’de Nerelerde Mavi Turlar Düzenlenmektedir?

Mavi yolculuk turlarıyla ilgili bir konu açıldığında, akla ilk Bodrum gelmektedir.

Marmaris’teki Gökova Körfezi, mavi turların uğrak yerlerinin başında bulunmaktadır. Çeşitli spor faaliyetlerinin de yapıldığı (sörf, kayak, tempolu yürüyüş) bölgeye düzenlenen turlara büyük ilgi gösterilmektedir.

Fethiye-Marmaris arasında yapılan mavi turlarla da, Göcek, Kumlubük gibi koylara uğranabildiği gibi; kimi koylara demir de atılmaktadır. Orada gecelik çadır kampları da yapılabilmektedir.

Milas merkezden düzenlenen mavi turlarla da, Çökertme Koyu’na uğranarak, buradaki tesislerde dinlenebilme imkânı sağlanılmaktadır. Berrak suyuyla ve huzuruyla insanlar için güzel bir uğrak yeri olan koya o ilgi günden güne artmaktadır.

Kaş-Kalkan arasında düzenlenen ve tarihi Likya Yolu’nu da içine alan rotada seyreden mavi turlar da insanın ruhunu dinginleştirmek için bire birdir. Geçerken kiliseleri, lahitleri, antik yolu da görebilme imkânı da edinilmektedir.

Türkiye’de bilinen bu rotaların da ötesinde, henüz yeni yeni keşfedilen yahut keşfedilmemiş yığınla yer de bulunmaktadır. Marmaris’e bağlı Bördübet Koyu, Göcek’e bağlı Hamam Koyu, Datça’ya bağlı Mersincik Koyu bunlara örnek gösterilebilir.

İzmir, Selçuk’taki Pamucak Plajı da hem Efes Antik Kenti’ne yakınlığıyla hem de sakinliğiyle keşfedilesi mekânlar arasında sayılabilir.

Yunan Adaları’na günlük ya da birkaç günlük mavi yolculuk turları da düzenlenmektedir ki; en kolay ulaşım sağlanılan yerlerin başında Sakız Adası gelmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal