Libya Nereye Gidilmeli?

Libya Nereye Gidilmeli: Sıradağ topluluğu olarak bilinen bu dağlar çöllerle kaplanmıştır. Aynı zamanda eski dönemlerden günümüze gelen çeşitli hayvan çizimleri ve kayalar görülmeye değerdir. At, fil, zürafa kaya çizimlerinde önde gelen hayvanlardan birkaçıdır.

17.07.2020-16:21 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-16:04) Libya Nereye Gidilmeli?

Libya’ya geldiğinizde mutlaka bu tarihi müzeyi ziyaret etmelisiniz. Assaraya Al Hamra Müzesi adıyla da bilinen bu yapı UNESCO ile ortaya çıkmıştır. Özellikle geçmiş dönemlerde yer alan Bağımsızlık Devrimi bu müzenin simgesi haline gelmiştir.  Aynı zamanda ülkeler arası çatışmaların izlerini taşıyan bu müze tarihe ışık tutmaktadır. Özellikle İngilizlerin Libya’yı işgal ederek her yeri bozduğu dönemleri bu mimari yapılar ile hissedebilirsiniz.

Tobruk Mezarlığı

Libya Nereye Gidilmeli:   Binlerce insanın öldüğü II. Dünya Savaşı sonrası Tobruk milletinden olan vatandaşların öldüğü bu mezarlık şehre saygı duyulması ve bilinmesi açısından son derece önemlidir. Aynı zamanda bu mezarlığa Avustralyalı milletlerin diktiği anıt ile birlikte toplu mezar biçimini almaya başlamıştır. Şehri ziyaret ettiğinizde bu büyük savaşın izlerini bu anıt ve mezarlarda bulabilirsiniz.

23 Temmuz Gölü

Bu ülkeye geldiğinizde uğramanız gereken yerlerden biri de bu göldür. Toplumun dinlenmek, buluşmak, vakit geçirmek niyetiyle geldiği bu göl harika bir manzara sunmaktadır. Bingazi’de bulunan bu doğal güzellik şehrin göbeğinde yer aldığı için yerli yabancı herkesin uğradığı yerlerden biri olmuştur.

Murzuk Kalesi

Fizan’da yer alan bu kale Osmanlı’dan kalan en önemli yapılardan bir tanesidir. Yapı malzemesi olarak kilin kullanıldığı bu tarihi yapı geçmişten izler taşımaktadır. Kalenin yapılma amacı ise çevreden gelebilecek her türlü tehlikeye karşı kendi imparatorluğunu koruma amacı gütmektedir. Adıyla dillere pelesenk olan Fizan, Müslümanların yapmış olduğu en değerli mimari eserlerden biridir. İçerisinde Osmanlı’ya ait birçok mezar bulunmaktadır. Kullanılan yolu itibariyle de dikkat çeken bu yapı taşlardan meydana gelen yoluyla gelenlerin dikkatini çekmektedir.

Gurgi Cami

Geçmişten günümüze gelen eserlerden biri de yapılan bu tarihi eserdir. Osmanlı İmparatorluğu zamanından kalmış olması bu yapıların ne kadar sağlam ve güçlü kalabildiğini göstermektedir. Mustafa Gurgi’nin isteğiyle yapılan bu cami yerli yabancı birçok milletin ilgi odağı olmuştur. Aynı zamanda Gurgi ve ailesine ait mezarlar da bu caminin etrafında yer almaktadır.

Sabratha

Libya Nereye Gidilmeli:   En güzel antik kentlerden biri olarak dikkat çekmektedir. Eski dönemlerdeki yaşayış ve kültürleri ortaya koyan yapılar Numidian Krallığı’nın en gözde eserlerinden birini oluşturur. Koruma altına alınan yerlerden biri olan bu kent çeşitli doğal afetlerle birçok hasar almıştır. Ancak kalan yapılar bile geçmişte büyük şehir ve milletlerin yaşadığını göstermektedir. Kent içerisinde limanların bulunması deniz ticaretinin ve ekonominin gelişmişlik düzeyi hakkında bilgi vermektedir. Yakınlarında bulunan başka bir yapı ise Kirene antik kentidir. Roma dönemlerinden günümüze gelen en güzel eserlerden biridir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal