Liberya Nereye Gidilmeli?

Burayı gezdiğinizde birçok olguyu birlikte yaşayacaksınız. Doğal güzellikleri, tarihi, yerel Pazar ve plajları Afrika ülkelerini gezmek isteyenler için harika bir seçim olacaktır.

17.07.2020-16:19 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-16:18) Liberya Nereye Gidilmeli?

Liberya Nereye Gidilmeli: Limanların ve ekonominin hakim olduğu ülkenin başkentidir. Burada birçok tarihi ve doğal alan bulunmaktadır. Aynı zamanda alışveriş yapacağınız birçok yer vardır. Grand Bassa ise görülmesi gereken doğal güzellikler arasındadır. Ticaret ve ekonominin yürütüldüğü merkez nokta olması sebebiyle dikkat çekmektedir. Aynı zamanda buradaki sokaklar, mimari yapı ve kiliseler tarihi ve kültürel bir bakış açısını ortaya koyar.

Buchanan

Yeşil ve mavinin buluştuğu en güzel yerlerden biridir. Sakin ve sessiz plajı etrafında bulunan Hindistan cevizi ağaçlarıyla tropikal bir cennetin yansıması olarak dikkat çekmektedir. Aynı zamanda taş yerine kum olan plajı güneşlenmek için uygun imkanları sağlamaktadır. Kamp yapmayı ve sakinliği sevenler için harika bir tercih olacaktır. Yağmur ormanları ve ülkedeki çeşitli hayvanları görme fırsatı yakalayacaklardır. Ulusal park ve bahçeleri görülmeye değer yapılardan biridir. Bu ormanların içinde çeşitli doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Lutheran Kilisesi

Mimari ve dini inanışlara düşkün olanlar için gidilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Lutheranlık, Protestanlığın en önemli kollarından biri olarak dikkat çeker. Aynı zamanda ülke içerisinde çıkan sebebiyle gelen mültecilere ev sahipliği yapan bu kilise Martin Luther yolundan giderek reform akımını devam ettirmeyi başarmıştır.

National Museum

Liberya Nereye Gidilmeli:   Ashmun'da bulunan ulusal müze tarihi geçmişe ışık tutan yapılar arasında bulunuyor. İçerisinde dönemlere ait birçok kıyafet, tablo ve tarihi parçaların bulunduğu bu müze tarihe meraklı olan kişiler için ilgi çekici olacaktır. Cumhurbaşkanı tarafından koruma altına alınan müze yerli yabancı birçok kişinin uğrak noktası olmayı başarmış bir yerdir. Farklı ve modern mimarisi ile klasikleşen yapılardan ayrılmaktadır.

Broad

Alışveriş için en güzel yerlerden biridir. Özellikle Afrika'ya özgü çeşitli giysiler bulunmaktadır. Ancak Avrupai giyinen milletler için de farklı farklı mağaza ve alışveriş merkezleri hizmet etmektedir. Waterside ve Abi Jaoudi gibi bilinen en iyi giyim yerlerine sahiptir.

Careysburg

Liberya Nereye Gidilmeli: Bu bölgenin mimarisinde Güney Amerika tarzı evler dikkat çekiyor. Diğer yerlere oranla yeşilliği ve doğa güzelliği fazla olan bu bölge gezginlerin mutlaka gitmesi gereken yerlerden biri olacaktır. Aynı zamanda çeşitli kültür ve milletleri tanımak açısından önemli şehirlerden biridir. İçerisinde yer alan müze ve kiliselerle Liberya'nın geçmişini öğrenebilir, yapılan mimari eserleri görebilirsiniz. Tropikal iklim şartları ile gezerken sıcaklara maruz kalmayacaksınız. Özellikle yaz ve kış mevsimlerinde değişmeyen sıcaklık değerleriyle birlikle farklı bir iklim ve atmosferi yaşatıyor. Ekonomisiyle anılan bir ülke olsa da içerisinde yer alan birçok doğa güzelliği ve tarihi yapısıyla insanları büyülemeye başarıyor. Özellikle çok pahalı ülkelere gitmek istemeyenler için harika bir tercih olacaktır. Hem uygun fiyata gezecekler hem de tarihi kültürel güzelliklerine şahit olacaklardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal