İngiltere Turu

İngiltere, Birleşik Krallık’taki dört ülke içinde en büyük olandır. Ayrıca bu ülkelerden en çok turist ağırlayan da İngiltere’dir.

22.06.2020-16:22 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:06) İngiltere Turu

Tarihi, Kelt kabilelerine kadar uzanmaktadır. Ülke, farklı pek çok tarihi yapıya, çok sayıda farklı kültürün dokusuna ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca dünyadaki en gelişmiş ekonomilerden birine sahiptir.

İngiltere’de Görülmesi Gereken Yerler

1- Londra

İngiltere turu planınızın ilk durağı, hiç şüphesiz Londra olmalıdır. Ülkenin başkenti Londra, dünyanın en turistik şehirlerindendir. Pek çok uygarlığın yansıması ile şekillenmiş olan şehir, kırmızı otobüsleri ve telefon kulübeleri ile meşhurdur. Şehirde gezip görülecek ünlü pek çok park, şehrin manzarasına doyacağınız çok yüksek restoranlar, bilim, sanat ve tarih müzeleri sizleri beklemektedir. Tower Bridge, Thames Nehri, Hyde Park uğrayacağınız başlıca yerler olmalıdır. Bunun dışında, gece ve eğlence hayatı için de Londra’da çok fazla alternatif bulunmaktadır.

2- Cambridge

Cambridge, İngiltere’nin sakin şehirlerinden biridir. Bu şehirde, dünyadaki en iyi 5 üniversiteden biri bulunmaktadır. Önemli bir sanat ve kültür merkezidir. Şehir, Cam nehri sebebiyle ortadan ikiye bölünmüştür. Köprüler inşa edilerek bu iki bölge birleştirilmiştir. Cambridge’te yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden biri ise, bu nehirde semtleri turlayabileceğiniz gezilere katılmak olacaktır.

3- Oxford

Üniversiteler, kolejleri ile meşhur Oxford kenti, eğitim binalarının mimari çekiciliğiyle ziyaretçilerini büyülemektedir. Vakit ayırarak bunları bir bir gezebilirsiniz. Bunun yanı sıra, Oxford Doğa Müzesi, Oxford Kalesi şehrin mutlaka görülmesi gereken diğer turistik alanlarıdır.

4- Manchester

Manchester, İngiltere’de en çok ziyaret alan turistik şehirlerden biridir. Ekonomik açıdan çok gelişmiş bir şehirdir. Stadyumlar, müzeler, büyük konser alanları gezip görebileceğiniz ilk yerlerden olacaktır. Boyu 80 metreyi bulan ünlü saat kulesi de listenize eklenecek yerler arasında yer alabilir. Muhteşem bir mimari dokuya sahip bu yapı, pek çok turist tarafından ziyaret edilmektedir. Uluslararası Futbol Müzesi de şehrin çok ilgi gören yerlerinden biridir. İngiltere turu, futbol severler için bu yüzden ayrı bir önem taşımaktadır. Manchester’da bulunan Bilim ve Sanayi Müzesi ise meraklıları için çok geniş bir bünyeye sahip olması bakımından tatmin edici olacaktır. Zamanında çığır açmış pek çok bilimsel icat ve bu icatların gelişim aşamaları bu müzede gözler önüne serilmektedir.

5-Liverpool

Liverpool, ortaçağ ticaretinde önemli bir yere sahip tarihi bir şehirdir. Bu yönüyle, UNESCO Dünya Mirasları listesine girmiştir. Şehirde bir simge halinde gelmiş büyük dönme dolaba binebilir, özellikle denizcilik alanında faaliyet veren müzeleri dolaşabilirsiniz. Liverpool’da şehir nüfusunun kayda değer bir bölümü Çinlilerden oluşmaktadır. Avrupa’nın ilk Çin mahallesi olarak kurulan bölgeyi de ziyaret edebilir, buradaki kültürel alanları gezebilirsiniz.

İngiltere’de Gezilecek Tarihi Yerler

1-Westminser Sarayı

1100 odalı bu saray, Londra’da bulunmaktadır. 19. yüzyılda inşası tamamlanmıştır. Avam ve Lordlar Kamarası’ından oluşan meclis, bu sarayda toplanır. Londra’nın en değerli sembolüdür. Görkemli bir görüntüye sahip bu yapı, pek çok turist ağırlamaktadır.

2-Buckingham Sarayı

Buckingham Sarayı, başkent Londra’da bulunmaktadır. 18. yüzyılda inşa edilmiş bu saray, yaklaşık 80 bin metrekarelik çok büyük bir alanı içine almaktadır. İngiliz kraliyet ailesinin yaşadığı yerdir. Londra’nın en muhteşem yapılarından biridir. İngiltere turu esnasında, mutlaka görmelisiniz.

3- Stonehenge

Tarihte hangi topluluk tarafından inşa edildiği bilinmeyen Stonehenge anıtı, dünyanın en turistik yerlerinden biridir. Araştırmalara göre, milattan önce 2000’li zamanlara dayanan bir geçmişi vardır. Eğlence, ibadethane, mezarlık gibi amaçlarla kullanıldığı düşünülen çok çarpıcı tarihi kalıntılar burada barınmaktadır.

4- Windsor Sarayı

Winsdor Sarayı, 1078’de inşa edilmiştir. Kraliyet ailesi bu sarayı yazlık olarak kullanmaktadır. Çok büyük iki harika avlusu ve uzun süren yürüyüş alanları bulunmaktadır. Bazı İngiliz krallarının mezarları burada bulunur. Kraliyet ailesinin kullanmadığı zamanlarda halka açıktır.

İngiltere Yemek Kültürü

İngiltere’deki kültürel çeşitlilik, İngiliz mutfağını bir dünya mutfağı haline getirmiştir. Bu anlamda çıkacağınız İngiltere turu, pek çok farklı ülkenin mutfağını deneyimlemenize olanak sağlayacaktır. Meksika, Hindistan, Lübnan, Yunan, Çin ve Türk mutfağından örnekleri İngiltere yemek kültürü keşfinizde tadabilirsiniz.

İngilizlerin kahvaltıları meşhurdur. Geleneksel İngiliz kahvaltısını mutlaka denemelisiniz. Özellikle İngiliz peynirleri oldukça lezzetlidir. Akşam yemekleri de kahvaltıları gibi zengindir. Kırmızı et ve balık menüleri çok çeşitlidir. Halkın büyük bir bölümü, düzenli olarak günde dört öğün tüketmektedir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal