Edirne'de Nereler Gezilir?

Trakya'nın en büyük şehirlerinden biridir Edirne. Aynı zamanda Yunanistan ve Bulgaristan’la da sınır komşusudur. Edirne'de gezilebilecek yerleri sizler için derledik...

03.07.2020-17:14 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-17:10) Edirne'de Nereler Gezilir?

Osmanlı İmparatorluğuna uzun yıllar başkentlik yapmış bu sebeple de Camileri, kervansarayları, tarihi çarşıları, ve köprüleri gezilmeye değer yerlerden tarih kokan ambiasıyla birlikte. Buranın ise Merkez, Keşan, Uzunköprü, İpsala, Meriç, Enez, Havsa, Lalapaşa, Süloğlu olmak üzere tam dokuz tane ilçesi vardır. Türkiye'nin aynı zamanda en batısındaki ilçesidir Edirne. Yunanistan’a 6 km uzaklıkta olup Bulgaristan’a ise 16 km uzaklıktadır.

Burası aynı zamanda Avrupa’ya açılan kapı olarak bilinmektedir. Uzun bir geçmişi olan Edirne aynı zamanda birçok medeniyeti de içerisinde yaşatmış ve birçok ta kültürü barındırmıştır bünyesinde. Edirne’de Nereler Gezilir denildiğinde ise Mimar Sinanın imzasını attığı Selimiye Camii’si kesinlikle görülmeye değer yerlerden. Bunların yanında Üç Şerifli Camii, Muradiye Camii, Eski Camii’ye de mutlaka gitmelisiniz. Aynı zaman da Mimar Sinanın sanatıyla buluştuğu Rüstem Paşa Kervansarayı ve Saray içi yapılarını da mutlaka eklemelisiniz Edirne’de Nereler Gezilir listenize.

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Bu müzede sergilenen eserler Paleolitik Çağ’dan bu yana, günümüze kadar kalıcılığı korumuş ve bizlerin görebilmesi için müze haline getirilen bu yerde sergilenmektedir. Aynı zamanda müzede 3. zaman sonuna ait olan bir fil ve gergedan, at türünden hayvanların da sergilendiğini görebilirsiniz. Sergilenen ürünler ise 1970 yılından günümüze kadar olan çalışmalardan çıkarılan eserler olduğu bilinmekte. Ayrıca Edirne’nin kendine özgü eserleri de burada sıkça rastlayacağınız eserlerden olacaktır.

Edirne’ye Ne Zaman Gidilir

Edirne’de karasal iklim görülmektedir. Ancak Akdeniz iklimine de rastlamak mümkün Edirne de. Bu sebeple kışları yağışlı ve rüzgarlı geçtiği gibi yazları ise ılık ve sıcak geçmektedir. Bu yüzden ziyaretinizi yapacağınız zamanın yaz ayları olması size gezebilmeniz için daha çok keyif verecektir. Kış tatili tercihi için seçerseniz hava durumuna bakarak gitmelisiniz. Aksi halde soğuk ve yağışlı havasından dolayı rahat gezmeniz mümkün olmayabilir.

Edirne’de Nerede Kalınır?

Edirne gerek tarihi yapıları ile gerekse kültürel mirasları dolayısı ile sene içerisinde birçok yerli ve yabancı turist çekmektedir. Bu sebeple Edirne’ye gittiğinizde her bütçeden konaklamak için yer bulabilirken aynı zamanda tercihiNİze uygun olarak 4-5 yıldızlı oteller de seçebilirsiniz. Zamanla turist akınına uğraması ile birlikte burada oldukça otel yapılmaya başlanmış ve her kesime hitap etmeyi başarmışlardır.

Edirne Mutfağı

Edirne’de nereler gezilir bundan bahsetmişken birazda Edirne’nin o mükemmel mutfağından bahsedelim. Türkiye’de ciğer denildiğinde akla ilk gelen isimlerden Edirne şüphesiz. Eğer Edirne’yi ziyaret ederseniz ciğerini tatmadan dönmeyin kesinlikle. Hatta döndüğünüzde de tadı damağınızda kalacak. Bu ciğeri yiyebileceğiniz yerlerden en meşhuru ise Niyazi Ustadır. Bunlar dışında Edirne Köftesi ve Yanya köftesini de tatmalısınız mutlaka. Köfteler için ise en güzel yapan yerin Köfteci Osman olduğu söylenmektedir. Buraya gidip o muhteşem köftelerinin tadına bakabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal