Artvin Haftasonu Gidilecek Yerler

Karadeniz'in doğal güzelliklerden biri olan yeşilliğe sahiptir. İçerisinde bulunan çeşitli ağaç türleri ve bitkileriyle beraber hafta sonları mutlaka gidilmesi gereken yerler içerisindedir. Aynı zamanda yapacağınız doğa ve tırmanma sporları ile tabiatın tadına varmış olacaksınız.

07.07.2020-12:43 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:34) Artvin Haftasonu Gidilecek Yerler

En güzel kayak merkezlerinden biridir. Burada günübirlik kalıp konaklayabilirsiniz. Aynı zamanda kiralayacağınız kayak ekipleriyle birlikte karın keyfini çıkartmak sizin elinizdedir. İçerisinde bulunan tesisleriyle beraber yeme içme faaliyetlerinizi burada halledebilirsiniz.

Çifteköprü

18.yüzyıldan kaldığı düşünülen bu yapı kesme taşlardan yapılan mimarisiyle gidilmesi gereken yerlerden biridir. İki sivri kenarla buluşan bu köprü birçok savaş ve felaket geçirmesine rağmen günümüzde hala varlığını sürdürmektedir. Zonguldak'ta geçirilen bir hafta sonu mutlaka buraya uğramalısınız.

Sırt Yayla

Artvin Haftasonu Gidilecek Yerler: Belli bir seviyeden sonra ulaşılan noktada bulutları tepeden seyretme imkanınız olacaktır. Aynı zamanda çeşitli ağaç türlerini ve bitkileri görebilirsiniz. Yanınıza aldığınız sandviçleri yiyerek piknik yapabilir, doğayı fotoğraflayabilirsiniz. Hem doğaya hem sakinliğine düşkün biriyseniz hafta sonu Artvin'deki bu yaylayı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Dolishane Kilisesi

Tarih ve mimari meraklıları için harika bir tercih olacaktır. Buraya gelerek eskiden kalma olan yapıları görme fırsatına sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda inşa edilmesi sırasında kullanılan malzemeyle günümüz değişimine şahit olabilirsiniz.

Mançuna Şelalesi

Yeşilliğin arasından akan bu şelaleye gelerek tabiatın güzelliğini hissetmek mümkündür. Aynı zamanda arkadaşlarınızla gelerek hem piknik yapabilir hem de doğanın keyfine varabilirsiniz. Fotoğrafçılar için şelaleden akan su mükemmel bir açıyı oluşturacaktır.

Hatila Vadisi

Kamp severler için görülmesi gereken yerlerden biridir. Çoruh Nehri'nin bölümlerinden biri olan bu vadide çeşitli doğa yürüyüşleri yaparak dere kenarında oturabilirsiniz.

Cehennem Deresi Kanyonu

Artvin Haftasonu Gidilecek Yerler: Dünyanın ünlü büyük kanyonları arasında gösterilen bu yapı oldukça engeli ve dik yapılardan oluşmaktadır. Artvin'i kapsayan manzarasıyla birlikte doğa düşkünlerinin gelmek isteyeceği bir yer olmuştur. İçerisinde doğa yürüyüşleri ve tırmanma sporları yapılmaktadır.

Satlel Kalesi

Bağdat Krallığı tarafından yapıldığı söylenen bu kale geçmişten günümüze kadar birçok değişikliğe uğraşmıştır. Ünlü gezgin Evliya Çelebi'nin Seyahatname eserinde geçen bu kale Artvin'de hafta sonu gidilecek yerler arasındadır. Tarihi dokusu ve mimarisi dikkat çekmektedir.

Atatepe

Artvin Haftasonu Gidilecek Yerler: Kurtuluş Savaşı'nın ve Mustafa Kemal Atatürk'ün simgelendiği en güzel yerlerden birisidir. Buradaki heykel Atatürk'ün bilinen en büyük heykelidir. Artvin'in genel manzarasını ve doğa güzelliklerini görmek isteyenler için tercih edilecek yerler arasındadır. Aynı zamanda yakınında bulunan yeme içme tesisleriyle birlikte yerli yabancı herkesin geldiği noktalardan biri olmuştur. Atatürk'ün Afyon Kocatepe'de savaşırken durduğu şeklin adeta heykele bürünmüş halidir. Son derece heybetli, çeken görüntüye sahiptir. Hem tarihi hissetmek hem de tabiatta sakin bir gün geçirmek istiyorsanız mutlaka buraya gelmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal