Senegal'de Sömürgecilerin Adları Sokaklardan Silinecek

ABD’de siyahi George Floyd’un polis şiddetine maruz kalarak yaşamını yitirmesi sonrası, Senegal’de de sömürgecilerin adlarının sokaklardan silineceği açıklandı.

23.06.2020-17:12 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-17:10) Senegal'de Sömürgecilerin Adları Sokaklardan Silinecek

Senegal Balıkçılık Bakanı ve ülkenin başkenti Dakar’ın Plateau semtinin Belediye Başkanı Alioune Ndoye sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak, semtte hala Fransız sömürgecilerinin adlarının pek çok cadde, sokak ve meydanında kullanıldığını ifade etti.

Belediye Başkanı Ndoye, bu durumun kaldırılması için belediye meclisine öneri sunacağını kaydetti. Ndoye, Fransız sömürgecilerinin yerine Senagalli önemli kişilerin adlarının buralara verilebileceğini belirtti.

Afrika kıtasından Amerika kıtasına gerçekleştirilen köle ticaretinin merkezi Goree Adası'nın Belediye Başkanı Augustin Senghor ise sokakların yüzde 90’ında sömürgecilerin adının olduğunu ifade etti.

Bu durumun değiştirilmesi için daha önce öneri sunulduğunu kaydeden Belediye Başkanı, yaşananların unutulmaması için isimlerin değiştirilmemesinin kararlaştırıldığını kaydetti.

Ülke 400 seneden fazla Fransa’nın sömürgesi kalmıştı. Ülkenin önemli şehirlerinde sömürgecilerin heykelleri bulunuyor.

Ülke halkı bilhassa sömürge zamanında başkent olarak kullanılan Saint Louis şehrindeki sömürge valisi Louis Faidherbe’nin heykelini istemiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal