Seçim öncesi açıklamalarıyla gündem olmuştu: Afyonkarahisar Belediyesi Başkanı Burcu Köksal kimdir?

Geçtiğimiz yerel seçimlerde AK Parti’nin kazandığı Afyonkarahisar’da CHP adayı Burcu Köksal, AK Parti adayı Hüseyin Ceylan Uluçay’a üstünlük sağlayarak yeni Afyonkarahisar Belediyesi Başkanı oldu. Peki Afyonkarahisar Belediyesi Başkanı Burcu Köksal kimdir? İşte Burcu Köksal biyografisi ve kariyeri…

02.04.2024-11:18 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-11:18)

Yerel seçimler öncesinde DEM Parti hakkında yaptığı çıkış ile siyaset gündemini ısıtan CHP Afyonkarahisar Belediyesi Başkanı Burcu Köksal, geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimlerde, rakibi AK Parti adayı Hüseyin Ceylan Uluçay’ı geride bırakarak yeni başkan oldu. 5 yıl boyunca  Afyonkarahisar Belediyesi Başkanı görevini yürütecek olan Burcu Köksal, başarısının ardından Andımız’ı okuyarak dikkat çekti. Peki Afyonkarahisar Belediyesi Başkanı Burcu Köksal kimdir?

Burcu Köksal kimdir?

Afyonkarahisar’da 1980 yılında doğan Burcu Köksal, şehirdeki eğitim kurumlarında ilkokul ve ortaöğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim aldı ve başarıyla mezun oldu. Hukuk alanındaki kariyerine başlayan Köksal, Afyonkarahisar Barosu’na kaydını yaptırarak avukatlık mesleğine adım attı. Siyasete olan ilgisini de bu dönemde ortaya koyan Köksal, 25., 26. ve 27. dönemlerde Afyonkarahisar milletvekili olarak seçildi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı'nda Katip Üyelik görevini üstlendi. 

Seçim öncesi açıklamalarıyla gündem olmuştu: Afyonkarahisar Belediyesi Başkanı Burcu Köksal kimdir?

TBMM'de çeşitli komisyonlarda da aktif rol alan Köksal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Grup Başkanvekilliği görevini üstlenerek siyasi kariyerinde önemli bir konuma geldi.

Evli ve bir çocuk annesi olan Köksal, hem mesleki hem de kişisel hayatında önemli başarılar elde etti. Afyonkarahisar Belediye Başkanı adaylığı seçim çalışmaları sırasında DEM çıkışıyla da dikkatleri üzerine çekmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal