Cumhuriyet tarihinde ilk kez CHP iktidarında olacak: Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal kimdir?

Yerel seçimler sonucunda Kırıkkale’de Cumhuriyet tarihinde ilk kez CHP’nin adayı galip geldi. Sonuçlarla beraber ilk sırada yer alan Ahmet Önal, yeni Kırıkkale Belediye Başkanı oldu. Peki Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal kimdir? İşte detaylar…

02.04.2024-11:01 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-11:01)

Türkiye’nin bir numaralı gündemi olan yerel seçimlerde birçok ilde bir ilk yaşandı. Yıllardır AK Parti yönetiminde olan Kırıkkale’de CHP’nin aday gösterdiği Ahmet Önal, yerel seçimler sonucunda birinci olarak yeni Kırıkkale Belediye Başkanı oldu. Cumhuriyet tarihinde ilk kez CHP yönetiminde olacak olan Kırıkkale’nin yeni Belediye Başkanı Ahmet Önal’ın hayatı ve kariyeri vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Peki Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal kimdir?

Ahmet Önal kimdir?

Kırıkkale doğumlu bir hukukçu, avukat ve siyasetçi olan Ahmet Önal, 1983 yılında dünyaya gelmiştir. Ahmet ve Zübeyde çiftinin oğlu olan Önal, eğitimini tamamladıktan sonra 2005 yılında Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Kırıkkale'de serbest avukatlık yapmış ve Kırıkkale Barosu'nda çeşitli komisyonlarda görev almıştır.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez CHP iktidarında olacak: Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal kimdir?

Siyasi hayata atılan Ahmet Önal, 2015-2018 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kırıkkale Milletvekili olarak seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasama çalışmalarına katılmış ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi olmuştur. Orta düzeyde İngilizce bilen Önal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Siyasi kariyerine devam eden Ahmet Önal, 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kırıkkale Milletvekili olarak yeniden seçilirken artık Kırıkkale Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal