Bursa yıllar sonra el değiştirdi: Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey kimdir?

Yerel seçim sonuçlarına göre Bursa’da CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, birinci seçildi ve yeni belediye başkanı oldu. Peki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey kimdir? İşte Mustafa Bozbey hayatı ve biyografisi…

02.04.2024-10:45 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-10:45)

İlklere sahne olan yerel seçimlerde CHP, yıllar sonra Türkiye genelinde birinci parti olurken bazı illerde uzun bir süre sonra parti değişikliği yaşandı. Bursa’da en çok oyu alan isim olan CHP adayı Mustafa Bozbey, yeni Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Peki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey kimdir?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey kimdir?

Nilüfer'in dikkat çeken isimlerinden biri olan Mustafa Bozbey, 1962 yılında Bursa'nın bu güzel ilçesinde hayata gözlerini açtı. İlk eğitim yıllarını burada tamamlayan Bozbey, Bursa Cumhuriyet Lisesi'nden mezun oldu. Ardından inşaat mühendisliği alanında eğitim almak için Anadolu Üniversitesi'ne kaydoldu.

Bursa yıllar sonra el değiştirdi: Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey kimdir?

Üniversitedeki başarılı eğitiminin ardından yüksek lisans yaparak inşaat yüksek mühendisi ünvanını kazandı. Siyasete olan ilgisiyle CHP saflarında yer aldı ve Nilüfer Belediye Başkanlığı için aday oldu. 1999 yılında bu göreve seçilen Bozbey, 20 yıl boyunca Nilüfer'e önemli hizmetler sundu. Bozbey, evli ve bir çocuk babası olarak ailesine de zaman ayırmayı ihmal etmedi. Nilüfer'e katkılarıyla tanınan Mustafa Bozbey, bölgenin sevilen ve saygıdeğer isimlerinden biri haline geldi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal