Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak? İkinci turda kim, nerede ve ne zaman oy kullanacak? 2023 YSK seçim takvimi

14 Mayıs seçimleri için artık saatler sayılıyor. Milyonlarca vatandaş yarın oy verme saatleri arasında sandık başına giderek oy kullanacak. Merak edilen konular arasında ise seçimin ikinci tura kalması durumunda olacaklar yer alıyor. Peki Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak? İkinci turda kim, nerede ve ne zaman oy kullanacak? İşte konu hakkında bilgi veren 2023 YSK seçim takvimi...

13.05.2023-17:54 - (Son Güncelleme: 13.05.2023-17:54)

Aylardır beklenen 2023 seçimleri yarın gerçekleşecek. 13’üncü cumhurbaşkanı ile 28’inci dönem milletvekillerinin belli olacağı 14 Mayıs seçimleri hakkında pek çok soru işareti ortadan kalkarken, seçimin ikinci turu hakkında yapılan araştırmalar ise sürüyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 2023 seçim takvimi konu hakkındaki bilgileri içeriyor. Peki Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak? İkinci turda kim, nerede ve ne zaman oy kullanacak? 

Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak?

YSK’nın 2023 seçim takvimine göre cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalması halinde 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak.

Seçim İkinci Tur

İkinci turda kim, nerede ve ne zaman oy kullanacak? 

İkinci tur seçimlerinde vatandaşlar, ilk turda nerede oy kullandılar ise orada ilk tur ile aynı saatler arasında oy kullanacak. Yani değişen tek şey oy kullanma günü olacak. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal