Savcılık, Bakan Soylu'nun Gara'ya Gittiğini Duyurduğu HDP'li Dilan Taşdemir'e Soruşturma Başlattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara'ya giden HDP'li kişinin Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu bildirdikten sonra savcılık çalışmalara başladı. Taşdemir ile ilgili "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" 'tan soruşturma başlatıldı.

21.02.2021-10:23 - (Son Güncelleme: 21.02.2021-10:23) Savcılık, Bakan Soylu'nun Gara'ya Gittiğini Duyurduğu HDP'li Dilan Taşdemir'e Soruşturma Başlattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı Gara açıklamasında, HDP'li kadın bir milletvekilinin Gara'ya gittiğini bildirirken, bu kişi oldukça merak edildi.

Geçen gün katıldığı canlı yayında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Süleyman Soylu, meseleyle alakalı olarak olarak yöneltilen soruya teslim olan bir teröristin ifadesiyle cevap verdi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2017'de terör örgütüne katılan biri, bir süre önce bize teslim oldu. Terör örgütlerinin korkusu, bizim bu kişilerle yaptığımız mülakatlardır. 2017'de ilk önce Nusaybin ve Kızıltepe'ye geliyor, sosyal medyadan tanıştığı birinin ikna etmesiyle birlikte terör örgütüne katılıyor. Ardından kendisine bir telefon numarası veriliyor, o da HDP eski milletvekili Hatice Kocaman'a ait.

''TERÖR ÖRGÜTÜNRE KATILIP GARA'DA EĞİTİMLERİNİ ALIYOR''

 Kocaman'ı arıyor 'terör örgütüne katılmak istiyorum' diyor. Kocaman'ın telefonda böyle şeyler konuşulmaz çıkışı sonrası buluşuyorlar ve gidip bir süre onunla kalıyor. Ardından terör örgütüne katılıp Gara'da eğitimlerini alıyor" açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu açıklamasına şu ifadelerle devam etti: 

"En nihayetinde Gara'dan Mahmur'a gidileceği söyleniyor. Gara'dan birisiyle birlikte arabaya biniyorlar. Yanındaki diyor ki 'bunu tanıdın mı?', 'Hayır tanımadım' deyince bu Dirayet Dilan Taşdemir, HDP Ağrı milletvekili diyor." 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu açıklama gündeme otururken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir ile ilgili ''silahlı terör örgütü üyesi olmak" kabahatinden soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "20.02.2021 tarihinde ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan programda, PKK/KCK silahlı terör örgütü mensuplarının bulunduğu ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyon yapılan Irak'ın Gara bölgesine gittiği açıklanan Halkların Demokratik Partisi 27'nci Dönem Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında, yapılan açıklamalar ihbar kabul edilerek 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 314/2 maddesi kapsamında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Bakan Süleyman Soylu'ya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile cevap veren Dilan Taşdemir, "Bu ülkenin İçişleri Bakanı güya bir kişinin anlatımlarına dayanarak ismimi veren bir açıklama yaptı. Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

hdpcvptvt210202121

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal