Hakkarililer, Gara Şehitleri İçin Yürüyüş Yaptı

Hakkari'de terör örgütü PKK'ya karşı toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı.

19.02.2021-16:23 - (Son Güncelleme: 19.02.2021-16:23)

Hakkari'de, Pençe Kartal-2 Harekatı bölgesinde bulunan Gara'da 13 Türk vatandaşını şehit düşüren terör örgütü PKK'ya tepki yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen yürüyüş için sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar, Bulvar Caddesi'nde toplandı.

Ellerine aldıkları Türk bayrakları ile "Hakkari teröre karşı tek yürek" ile "terörü lanetliyoruz" pankartları açan vatandaşlar, Gara'da şehit düşürülen Türk vatandaşlarının resimlerini taşıyıp terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak Valilik binasına kadar yürüyüş yaptı.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan İbrahim Adıyaman, alçakça şehit düşürülen 13 vatan evladını anmak için toplandıklarını geldiklerini dile getirdi.

hakkariyürüyüş19002102121

Alçak terör örgütü PKK'nın bir defa daha hain yüzünü gösterdiğini ifade eden Adıyaman, şu ifadeleri kullandı:

"Kahrolsun PKK, kahrolsun destekçileri. Aziz şehitlerimize karşı en büyük görevimiz yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Onların aziz hatırasına göstereceğimiz en büyük saygı, hakkın, adaletin, birlik ve beraberliğin yanında, terörün karşısında yer almaktır. Hendeklere gömülen terör örgütü PKK'nın bu alçak saldırıları milletimizi asla yıldırmayacak ve kahraman güvenlik güçlerimiz, sınır ötesinde ve topraklarımızda terör örgütüne soluk aldırmayacaktır. Bu vesileyle teröre karşı yapılan tüm operasyonların Hakkari halkı olarak destekçisiyiz."

Adıyaman da güvenlik kuvvetlerinin kahraman bir şekilde mücadelesi ile terör örgütlerinin hepsinin tarihe gömüleceğini söyledi.

hgakkariyürüyüş1902102112

Hem yurt içinde hem de yurt dışında terör ile mücadelenin istikrarlı bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Adıyaman, şu açıklamada bulundu:

"Baş versek de tek bir taşımızı vermeyeceğimizi, hedeflerimizden dönmeyeceğimizi üzerine basa basa haykırıyoruz. Dünyadaki tüm mazlumların ve mağdurların umudu olan büyük Türkiye Cumhuriyeti'nde bugüne kadar teröre karşı yapılan tüm operasyonları başarıyla gerçekleştiren kahraman ordumuza selamlar olsun. Hakkari'den Gara'da şehit düşen vatan evlatlarının ailelerine selamlar olsun. Hakkari tek yürek devletinin yanında, terörün karşısında diyor, tüm şehitlerimiz için dua ediyoruz. Allah milletimizin yanında olsun."

Yürüyüş, İl Müftüsü Faruk Gürbüz'ün okuduğu dua ile bitti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal