Gara'da Şehidi, Karayılan'ın Mağarasına Türk Bayrağı Asmış

Gara'ya giden ve üç silah arkadaşı ile şehit olan Piyade Yüzbaşı Burak Coşkun'un 2019'da gerçekleştirilen operasyonda PKK elebaşı Murat Karayılan'ın mağarasına Türk bayrağını yerleştiren komandolardan biri olduğu ortaya çıktı.

18.02.2021-11:06 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-11:06) Gara'da Şehidi, Karayılan'ın Mağarasına Türk Bayrağı Asmış

Kuzey Irak'ın Duhok şehri etrafındaki Gara dağına ilk defa gerçekleştiren kara harekatının ayrıntılarına ulaşıldı. Gara'ya ilk adımı, meslek yaşamının büyük kısmını Kuzey Irak'ta geçiren şehit Piyade Yüzbaşı Burak Coşkun attı. Coşkun'un, daha evvel de Hakurk kampında alçak terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın kullandığı mağarada bulunan lafta karargaha Türk bayrağını asan yüzbaşı olduğu öğrenildi.

Gece saatlerinde başlayan operasyonda Hava Kuvvetleri'nin hedeflerine saldrımasının akabinde zor arazilerde çetin harekatlara katılan deneyimli kişiler helikopterle bölgeye iniş yaptırıldı. Yüzbaşı Ertuğ Güler ile Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan ve beraber Gara'ya ilk giden Özel Kuvvetler Komutanlığı askeri Piyade Yüzbaşı Coşkun'du.

Özel Kuvvetler'de yetiştirildikten sonra Hakkâri Dağ ile Komando Tugayı Pars Taburu'nda doğu  vazifesini gerçekleştirirken 27 Kasım 2019 tarihinde Hakurk'ta 1680 rakımlı tepede bulunan örgüt elebaşlarından Karayılan'ın lafta karargâhı olan mağaraya Türk bayrağını asan Coşkun, PKK'lı alçakların üs bölgelerine saldırı amaçlı kullandığı paramotorları da ilk defa ele geçiren kişi olmuştu.

garamektupöğrenci180202021

Doğu vazifesinin akabinde geçen yıl yeniden Özel Kuvvetler Komutanlığı'na geri dönerek tabur komutanlığı yapan Coşkun, alçaklarla girdiği sıcak çatışma esnasında üç silah arkadaşı ile beraber şehit düştü.

mektubayanıtgara1802202021

Şehit Coşkun'un 2019 yılında Hakkari Dağ Komando Birliği'nde görev alırken, kendisine Gaziantep'ten ilkokul öğrencileri aracılığıyla yollanan bir mektuba yanıt verdiği, mektup ile beraber asker olmak isteyen Eray Uğur Açıkbaş'a da görev üstlendiği Pars taburunun brövesini yolladığı belirtildi. Bordo bereli yüzbaşı, duygu yüklü kaleme aldığı mektubunda "Dilerim önce iyi bir insan sonra da iyi bir asker olursun" ifadeleriyle çocuğa nasihat verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal