Gara Şehidinin Babası 'Jetler Bombaladı' Yalanını Ortaya Çıkardı

Terör örgütü PKK aracılığıyla Gara'da canice katledilen 13 şehitten birisi olan Vedat Kaya'nın babası Şeyhmus Kaya, PKK'nın şehit vatandaşlarımızın jetlerin bombalamasıyla hayatını kaybettiği yalanını çürüttü. Üzüntülü baba, evladının cenazesini yıkadığını ve kafasından vurularak şehit düşürüldüğünü açıkladı.

17.02.2021-15:19 - (Son Güncelleme: 17.02.2021-15:19)

Irak'ın kuzey bölgesindeki Gara bölgesine gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekatı ile alakalı geçen gün Meclis'e bilgi aktaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Gara şehitlerinin ailelerini Belçika numaralı bir telefondan arayıp, 'Deyin ki 'Buralar bombalanmasın' dediler. Ölümlerini de istismar etmeye çalıştılar" ifadelerini kullandı.

24 Temmuz 2016 tarihinde Muş'tan kardeşinin düğün konvoyu ile memleketi Mardin'e geri dönerken Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yolunu kesen PKK'lı alçak teröristler tarafından kaçırılan Gara şehitlerinden emniyet memuru Vedat Kaya'nın babası Şeyhmus Kaya, Pençe Kartal-2 Harekatı'nın başlamasının akabinde Belçika, Almanya benzeri pek çok ülkeden tanımadığı şahıslar aracılığıyla aranıp, oğlunun devlet aracılığıyla öldürüldüğü söylendiği belirtti.

HDP binası önüne 5 Eylül 2019 tarihinde giderek oğlu Vedat için evlat nöbetine katılan Şeyhmus Kaya, kendisini arayan şahısların laflarına inanmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: 

''ŞEHİTLERİMİZİN KANINDA DOĞULACAK''

"Cumhurbaşkanıma, İçişleri Bakanıma, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanıma ve devletime teşekkür ediyorum. Oğlum 6 yıldır terör örgütünün elindeydi. Alçaklar benim çocuğumu şehit ettiler. Belçika'dan, Almanya'dan, diğer ismini sayamadığım birçok ülkeden beni arayıp, 'Senin oğlunu devlet öldürmüş. Devlet, jetlerle senin oğlunu bombardımana tutmuş. Öldürmüş' dediler. Ben bu alçakların sözüne kanmıyorum. Bunlar şehitlerimizin kanında boğulacak. Bize çamur atmaya gerek yok. Biz onları tanıyoruz. HDP, PKK aynı sınıftaki insanlar. 

şeyhmuşkaya170220212102

''FİTİL FİTİL BURUNLARINDAN GETİRECEĞİZ''

Bunlar utanmıyor. Bunları fitil fitil burunlarından getireceğiz. Güvenlik güçlerimiz, askerimiz, polisimiz bunların hakkından gelecek. Benim oğlumun kanı yerde kalmayacak. Ne mutlu bana ben şehit babasıyım. Bizi kandıramazlar. 6 sene benim oğlum orada kaldı, bunlara kanmadı. Kendi çizgisinden vazgeçmedi. Bak oğlum şehit oldu ve kendi toprağına döndü."

Şeyhmus Kaya, Gara'da şehit düşürülenlerin bombalamada hayatını kaybetmediğini belirterek, oğlunun cenazesi Malatya'da kendisi yıkadığını ve bedeninde yalnızca kurşun izinin olduğunu dile getirdi. Acılı baba Kaya, "Ben Malatya'da, oğlumun cenazesini yıkadım. Kafasından vurulmuş. Bombalanmış olsaydı 10 parçaya ayrılırdı. Bu yalanlardan artık utanmalılar. Bunlar Kürt falan değil. Bunlar kimseyi temsil etmiyor. Herkesin bunu öğrenmesi lazım. Bunlar akıttıkları şehit kanında boğulacak. Köşeye sıkışmış. Hepsinin kökü kazınacak. Bunlar onların yanına kar kalmayacak. Ben HDP il binasında yaklaşık 2 sene durdum. 9 çocuğum vardı. 8 çocuğum kaldı. Her 8'ini de feda edeceğim. Oğlumun kanı yerde kalmayacak. Ben devletimin yanındayım. Hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

garaşehidiVedatKaya

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal