PKK'nın Paralı Bombacıları Yakalandı

PKK'nın paralı bombacıları operasyonla yakalandı.

19.02.2021-16:18 - (Son Güncelleme: 19.02.2021-16:18) PKK'nın Paralı Bombacıları Yakalandı

Suriye sınırındaki Çobanbey'de 1 kişinin öldüğü 12 kişinin de yaralandığı bombalı araçlı saldırıyı düzenledikleri belirlenen 2 terörist MİT operasyonuyla yakalandı. Teröristlerden biri 1000 dolar karşılığı saldırıyı gerçekleştirdiklerini itiraf etti.

Çobanbey’de bombalı araç eylemi gerçekleştiren iki terörist, Çobanbey Başsavcılığı’nın koordinasyonunda yerel güvenlik güçleri ve Türk istihbarat birimlerinin operasyonuyla Münbiç’e kaçmak isterken yakalandı.

10 KİLO C-4 KULLANDILAR

Suçlarını itiraf eden PKK'lılar Abdulvahap A. ve Mohammed A. tutuklandı. Terör örgütünün Münbiç’teki sözde istihbarat sorumlusu Kör Cemil kod isimli PKK'lı ya bağlı olarak Fırat Kalkanı bölgesinde örgüt adına faaliyet yürüttüğü açıklanan YPG’li teröristlerden Abdulvahap A., ifadesinde saldırıdan 1 gün önce Münbiç’ten aldıkları 10 kilo C-4 patlayıcıyla Sacur Nehri üzerinden kaçak olarak Fırat Kalkanı bölgesine girdiklerini söyledi.

''MARKETE GİDİYORUZ'' DEYİP BOMBAYI BIRAKTILAR

Eylem öncesi kendilerini Çobanbey ilçesine Gayba köyü kırsalından getiren taksinin arka kısmına patlayıcıyı bıraktıktan sonra şoföre ''2markete girip geleceğiz'' diyerek taksiden ayrıldıklarını söyleyen YPG’li terörist, telefonla arayarak sözde örgüt yöneticisine bilgi verdikten hemen sonra, telefon düzenekli bombanın Münbiç’ten patlatıldığını söyledi.

1000 DOLARA SALDIRI PAZARLIĞI

PKK/YPG’nin Münbiç’teki istihbarat sorumlusu olan Kör Cemil kod isimli teröristin yanında 1 hafta kaldıklarını ve bu süre içinde bu teröristin Kandil’deki gruplarla ile görüşmesine şahit olduklarını ifade eden terörist Abdulvahap A, ayrıca 1000 dolar karşılığı saldırıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.

PATLAMA ANI KAMERADA

İşyerinin güvenlik kameralarına yansıyan bombalı eylemde, teröristlerden biri arabadan indikten sonra Münbiç’i arayarak bilgi veriyor. Ardından diğer terörist aracın ön tarafından aşağıya iniyor. 2 terörist konuştuktan hemen sonra aracın yanından ayrılmaya çalışırken patlama gerçekleşiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal