PKK Üyesi Sonay Bakar'a Müebbet Hapis Cezası Verildi

Bakan Hulisi Akar ve Bakan Süleyman Soylu'ya suikast talimatı aldığını itiraf eden PKK'lı Sonay Bakar, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

17.02.2021-17:29 - (Son Güncelleme: 17.02.2021-17:29)

Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a yönelik suikast girişiminde bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan bölücü terör örgütü PKK üyesi Sonay Bakar, 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma' suçundan müebbet hapis cezası verildi. Sanık Bakar'a yardım ettiği suçlamasıyla yargılanan sanıklar Süleyman A. ile Levent Ö. ise tutuksuz yargılandı.

PKK tarafından geçen sene Bakanlar Soylu ve Akar'a suikast için keşif yapmak üzere Türkiye'ye gönderilen Sonay B, ilk önce İstanbul'da örgüt üyesi iki bireyle iletişime geçti. Daha sonra Ankara'ya gelen Sonay B, örgüt üyesi olduğunu söyleyerek polise teslim oldu. Sonay B. Tutuklanırken, gözaltına alınan İstanbul'da irtibat kurmuş olduğu 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SAVCI MÜTALAASINI TEKRARLADI

Sanıklar hakkında, Ankara 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Sonay Bakar ve avukatı hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Süleyman A. ile Levent Ö. ise duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Bakan Süleyman Soylu'nun avukatı mazeret bildirerek duruşmaya katılmazken, MSB Bakanı Hulusi Akar'ın avukatı katıldı. Mahkeme heyeti, sanık savunmalarının tamamlandığını ifade ederek, esas hakkındaki mütalaasında bir değişiklik olup olmadığı yönünde duruşma savcısına söz verdi.

Cumhuriyet savcısı, geçen celse vermiş olduğu mütalaasını tekrarlayarak, sanık Sonay Bakar'ın eylemden bilinçli olarak vazgeçmesi, icra aşamasına girmemesi sebebiyle, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçu yönünden beraatını talep etti. Savcı, sanığın, bölücü terör örgütü PKK/KCK isminde çok sayıda eylemde bulunduğunun tespiti, itirafları doğrultusunda pek çok yere bomba düzeneği yerleştirmesinin sabit olması sebebiyle 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yakalandığında üstünde bulunan belgelerin sahte olması sebebiyle de 'fotoğrafı belgede sahtecilik' suçundan 2 seneden 5 yıla kadar hapsini talep etti. Savcı, tutuksuz sanıklar Süleyman A. Ve Levent Ö’nün ise 'silahlı bölücü terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapislerini istedi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI

Savunmaların ardından son sözü sorulan sanık Bakar, örgütün baskısıyla Suriye'de döşediği mayınları kimseye zarar vermesin diye sonradan etkisiz hale getirdiğini, örgütün iç yüzünü görünce kaçmak için verilen suikast görevini kabul ettiğini ve Türkiye'ye gelince emniyet güçlerine teslim olduğunu ifade etti. Bakar, tüm bildiklerini anlattığını ve eylem yapmak üzere olan pek çok örgüt üyesini teşhis ettiğini belirterek, "Bütün bildiklerimi anlatmama rağmen istenilen cezaya bir anlam veremiyorum. Bir şansı hakettiğimi düşünüyorum. Beraatımı istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti sanık Bakar’a, 'devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma' suçundan müebbet hapis cezası verirken, diğer suçlardan beraat verdi. Tutuksuz sanıklar Süleyman A. Ile Levent Ö. Ise tüm suçlardan beraat etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal