Savaş protestosuna sert müdahale! Rus güçleri küçücük çocukları bile alıkoydu

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin 7’nci gününden haberler gelmeye devam ediyor. Çok sayıda Rus vatandaşı savaşı protesto etmek için sokaklara döküldü. Rus polisin eylemlere karşı sert müdahalesi kameralara yansırken çocukların bile gözaltına alınması kamuoyunun gündemine bomba gibi oturdu.

02.03.2022-11:16 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-11:29)

Rusya Lideri Vladimir Putin'in talimatıyla başlatılan askeri harekatın ardından dünyanın birçok ülkesinden insanlar sokaklara çıkarak savaşı protesto etmeye başladı. Rusya’da da binlerce kişi barış sloganları atarak Ukrayna işgalini kınadı. 

Rus güçleri 7 bin vatandaşı gözaltına aldı

Rus güçleri, savaşın başladığı ilk günden itibaren sokağa inip eylem gerçekleştiren vatandaşlarına şiddet uygulayarak gözaltına alınıyor. Rusya’nın 50 şehrinde başlayan protestolarda yaklaşık 7 bin Rus vatandaşı gözaltına alındı. 

Çocuklar polis merkezinde bekletiliyor

Putin muhalifi siyasetçi Ilya Yashin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yer yerinden oynadı. Yashin, Ukrayna’nın işgalini aileleriyle birlikte protesto etmek isteyen çocukların gözaltı araçlarına konularak polis merkezlerinde bekletildiği fotoğrafları paylaştı. Ellerinde çiçek ve barışçıl pankartların olduğu çocukların, korkusu yüz ifadelerinden anlaşılıyor. 


Polis merkezlerinde bekletilen ve yüzlerinde korku dolu ifadeler beliren çocukların fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan siyasetçi Ilya Yashin, şunları kaydetti: ‘Rusya’da sıradan bir gün. Sadece ellerinde savaşa hayır yazan pankartlarla polis aracına bindirilmiş birkaç Çocuk… Burası Putin’in Rusya’sı dostlar. İşte sizler böyle bir yerde yaşıyorsunuz. Üstelik Kremlin’in propaganda makinesi hemen çalışmaya başlayacak ve bu ailelerin çocuklarını siyasete bulaştırmaması gerektiği söylemeye başlayacak.’

Yashin, açıklamasını yanlışlığını şu sözlerle anlattı: ‘Ülkemizde birçok nesil okul sıralarında savaşın en kötü şey olduğunu öğrenerek büyüdü. Bize öğretilen en büyük değerlerden biri başımızın üzerindeki barış dolu gökyüzü idi. Ben çocukken bizler duvarlara savaşa hayır posterleri asardık ve bu normal bir şeydi…’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal