Ukrayna Rusya krizinde ateşkesin sağlanması, barışın yeniden tesis edilmesi için Başkan Erdoğan yoğun görüşmeler gerçekleştiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen ile telefonda görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri harekatı durdurması için çaba gösterdiklerini belirtti.

01.03.2022-18:00 - (Son Güncelleme: 01.03.2022-18:10) Ukrayna Rusya krizinde ateşkesin sağlanması, barışın yeniden tesis edilmesi için Başkan Erdoğan yoğun görüşmeler gerçekleştiriyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen ile yaptığı telefon görüşmesinde Rusya Ukrayna saldırıları başta olmak üzere bölgesel gelişmelerin ele alındığı aktarıldı. 

Diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Rusya- Ukrayna ilişkileri başta olmak üzere Türkiye- Hollanda ilişkilerini de ele aldı. Görüşmede Erdoğan, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri harekatı durdurması için çaba gösterdiklerini Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklediklerini belirtti. 

Recep Tayyip Erdoğan

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen ile de telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Ukrayna arasındaki savaşın bitmesi için gereken çabayı gösterdiklerini, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal