Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor! KDV indirimi yüzde kaç indi? Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu

Başkan Erdoğan, dün akşam gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Elektrikte KDV indirimine gidildiği haberini veren Erdoğan, "Meskenlerde kullanılan elektriğin KDV’si yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü." ifadesini kullandı.

01.03.2022-08:46 - (Son Güncelleme: 01.03.2022-09:10) Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor! KDV indirimi yüzde kaç indi? Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısı Külliye'de görüşüldü. 3 saat 45 dakika süren toplantının ardından millete seslenen Erdoğan, meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV’sinin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldüğünün müjdesini verdi.

Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklamasının tam metni ise şöyle;

“Öte yandan son kabine toplantımızda kamuoyuna duyurduğumuz elektrik tarifelerindeki yeni düzenlemeyi netleştirdik. Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür. Ayrıca meskenlerdeki düşük tarife sınırı da günlük 8 kilovatsaate, aylık 240 kilovatsaate yükseltilmiştir. Tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır. Mesken abonelerinin yıllık 7 milyar lira daha az fatura ödemesi temin edilmektedir.”

Tarife 1 Mart’tan itibaren geçerli olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu elektrik tüketimindeki KDV indiriminin bugünden itibaren geçerli olacağı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından açıklandı. EPDK tarafından yapılan yazılı açıklamada, “1 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere mesken aboneleri için düşük kademe limiti günlük 8 kWh (aylık 240 kWh) olarak belirlenmiştir. Bu oran mesken abonelerinin yüzde 81'ini yani yaklaşık 32 milyon aboneyi kapsamaktadır. Yapılan yüzde 10'luk KDV indirimi ile birlikte mesken abonelerinin günlük 8 kWh'e kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat 1,26 TL/kWh, günlük tüketimlerinin 8 kWh'ın üstündeki kısmı için ise 1,89 TL/kWh olarak uygulanacaktır. Düşük kademenin kapsadığı tüketim miktarının arttırılması ile birlikte mesken abonelerinin nihai faturasına yansıyan indirim oranı yüzde 14 seviyesine ulaşabilmektedir. Bir örnek ile açıklama gerekirse 30 günlük fatura döneminde 240 kWh tüket mi olan bir mesken abonesi, şubat ayında 350 TL elektrik faturası ödemişken, aynı tüketim miktarı için mart ayında 302 TL fatura ödeyecektir.” şeklinde konuşuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal