Şartı sağlayana SGK uzmanından büyük müjde! Anında 8 MAAŞ ÖDEME yapılacak

Son dönemler içerisinde işçilere yönelik mevzuatlarda yeni gelişmeler yaşanıyor. İşten çıkartılan çalışan vatandaşlar; hem aynı iş yerinde çalışmaya devam edebilecek hem de belirli koşullar altında ise tazminatını garanti altına alabilecek. Yeni düzenlemelerle 8 maaş ödeme sahibi olunabilecek.

16.03.2024-15:45 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-16:08) Şartı sağlayana SGK uzmanından büyük müjde! Anında 8 MAAŞ ÖDEME yapılacak

Yeni getirilen düzenlemelerle birlikte mevzuatlar, işçilere yönelik birçok avantajla donatıldı. Mevzuat düzenlemeleri kapsamında, iş yeri tarafından işten çıkartılan personeller çalışmaya devam edebilecek. Belirli koşulları sağlıyorsa tazminat alma hakkını da tamamen garanti altına alabilecek. İş güvenliğini artırmak için getirilen bu yeni mevduat sistemleri, aynı zamanda işverenler için çok daha şeffaf bir çalışma ortamını da beraberinde getireceği konuşuluyor. Tabi ki de mevzuatta yer alan işe geri dönme hakkını kullanmak için personellerin belirli temel gereksinimleri karşılaması şartı mevcut. Eğer belirtilen şartlar karşılanıyorsa; çalışan hem işyerine dönebilecek hem de 8 maaş tutarında tazminat ödemesini hesabına alabilecek. 

İşe dönme hakkının koşulları neler?

SGK uzmanı tarafından işten çıkartılan personellere yönelik yeni mevzuat düzenlemesinin detayları duyuruldu. Personeller iş yerine geri dönme haklarına kullanmak istiyorlarsa; belirtilen belirli temel gereksinimleri karşılamaları gerekiyor. Bu temel gereksinimleri karşılamaları doğrultusunda işe geri dönme hakkını kazanmaları mümkün oluyor. Peki işe dönme hakkının koşulları neler? 

Çalışan personelin sürekli iş sözleşmesine sahip olduğu sigorta teminatlı bir daimi işte çalışıyor olması gerekiyor.

Çalışanın en az 6 ay oyunca tam zamanlı olarak aynı işyerinde çalışıyor olması gerekiyor. Bu 6 aylık sürece deneme süresi de dahil.

Çalışılan iş yerinin en az 30 personeli olması gerekiyor. Eğer işverenin farklı şirketleri bulunuyorsa bu şirketlerin toplamında 30 personele sahip olması yeterli.

İşveren tarafından işten çıkartılan personelin çıkartılma sebebinin hukuki bir gerekçeye dayandırılmaması gerekiyor.

Şartı sağlayana SGK uzmanından büyük müjde! Anında 8 MAAŞ ÖDEME yapılacak

İşe geri dönme süreci nasıl işliyor?

İşten çıkartılan personelin ilk etapta arabulucuya başvurması gerekiyor. İşten fesh edildiği tarihi itibariyle 30 gün içerisinde ara bulucuya başvuruda bulunan personeller işe dönme hakkına sahip olabiliyorlar. Arabulucuyla çözülmeyen süreçlerde ise arabulucu süresi bittikten 2 hafta içerisinde dava sürecine geçiş yapabilme hakkı bulunuyor.

 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal