Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum’da coşkulu kalabalığa seslendi: “31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız?”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Erdoğan, Türkiye'nin milli iradesini kutlama kararı aldığını duyurdu. "31 Mart, milli irade bayramı olacak" diyen Erdoğan, demokrasinin önemine vurgu yaptı.

16.03.2024-15:33 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-15:33) Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum’da coşkulu kalabalığa seslendi: “31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız?”

Başkan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklardan biri de Cumhur İttifakı'nın Erzurum'daki başarısıydı. Erzurum'un, Cumhur İttifakı'nın en verimli sonuç aldığı şehirler arasında yer aldığını belirten Erdoğan, bu başarının Dadaşların vefası ve sevdasıyla mümkün olduğunu ifade etti. Erdoğan'ın konuşmasında yer verdiği bir diğer önemli husus ise Türkiye'nin kararlı duruşu oldu. Başkan Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını vurgulayarak, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik tehditlere asla müsamaha göstermeyeceğiz" dedi. Erdoğan'ın konuşmasında yer alan bir diğer önemli konu ise ekonomi oldu. Türkiye'nin ekonomik istikrarını ve büyüme hedeflerini vurgulayan Erdoğan, ülkenin kalkınması için yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti.

Ayrıca, Erdoğan'ın konuşmasında gündeme gelen bir diğer husus da uluslararası ilişkilerdi. Türkiye'nin dış politikasını değerlendiren Erdoğan, ülkenin bölgesel ve küresel barışa katkı sağlama çabalarını vurguladı.


Erzurum mitinginde öne çıkan açıklamalar

Başkan Erdoğan'ın Erzurum mitinginde yaptığı açıklamalar, Türkiye'nin iç ve dış politikadaki kararlı duruşunu ve milli iradeye olan bağlılığını bir kez daha gösterdi. Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Hadi gel Erzurum'a gel. Maşallah bu ne güzellik böyle. Sevgili Erzurumlular, dadaşlarım, hepinizi en kalbi duygularla selamlıyorum.

Erzurum yine bugün başka güzel. Erzurum için ne desek azdır. Öncelikle 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na verdiğiniz destek için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı'nın en verimli netice aldığı şehirlerin başında Erzurum yer alıyor. Dadaş vefasını, sevdasını yine gösterdi. Dadaş dosta da düşmana da mesajını verdi. Bu mesajın içinde acısıyla tatlısıyla tarihimizin her anını sahiplenme var. Bu mesajın içinde gözünü vatanımızın birliğine gözünü dikenlere meydan okuma var. Bu mesajın içinde ülkenin ve milletin hayrına ne varsa hepsi mevcut. Sorun bakalım şu anda meydan ne kadar, rakamı aldım. Bugün 40 bin. Erzurum, 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart'ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Erzurum'la birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı renklerine boyamaya var mıyız? Ramazan-ı Şerif'inizi tebrik ediyorum. Bu mübarek günleri, manevi kazanımların yanında çalışmalarımız bakımından da çok iyi değerlendirmeliyiz. Çok çalışacağız. Her zamankinden daha fazla koşturacağız.”


“Erzurum’a çok daha fazla yatırım yapacağız!”

“Biz insanlarımıza ve şehirlerimizi bu güne kadar hep eser ve siyaset hizmetiyle gösterdik. Erzurum'a 173 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. 107 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. 13 millet bahçesi projemizden 10'unu tamamladık.Yaptığımız yatırımlarla modernize ettiğimiz Erzurum Havalimanı'nın yolcu sayısı 105 binden 1 milyonun üzerine çıkardık. Erzurum'a çok daha fazla yatırım yapacağız. Sizlerden yine çok güçlü destek bekliyoruz. Milletimizin bu kutlu davasının birilerince pazarlık masalarında meze yapılmasına gönlümüz razı gelmez. Türkiye sıkıntılı dönemlerden geçerek bu günlere geldi. Hangi kazanımın hangi bedeller ödenerek elde edildiğini milletimiz iyi biliyor. Dadaş, Erzurumlu çok daha iyi biliyor. Kazanımlarımızın elitler başta olmak üzere birilerini hala rahatsız ettiğini aklı selim olan herkes görebiliyor.”


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal