Şantiyelerde Covid 19 Tedbirleri

Şantiyelerde covid 19 tedbirleri kapsamında oldukça sıkı önlemler alınmaya çalışılıyor. Fakat bu konuda her şantiyede aynı durum geçerliliğini koruyor mu? Sizin için genel manada salgın döneminde nelere dikkat edilmesi gerektiği ile alakalı incelemeler yapık ve son gelişmeleri derledik.

09.06.2020-19:34 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-19:32) Şantiyelerde Covid 19 Tedbirleri

İnşaat Sahalarında Salgın Durumunda Nasıl Bir Önlem Alındı?

Şantiyelerde covid 19 tedbirleri kapsamında kişilerin dikkate alması gereken hususlardan bazıları şu biçimde sıralanıyor;

  • Salgın sırasında çalışma izni alan firmaların inşaata devam etme hakları bulunuyor.
  • Yasak günlerince çalışma izni için özel bir başvuruda bulunulması gerekiyor. Yasak olan günlerde bu belge olmadan herhangi bir çalışma adımının atılması durumunda herhangi bir özür kabul edilmeden ya da mazeret sunulmadan cezai yaptırım uygulanacaktır.
  • İşçilerin maske kullanması ve sosyal mesafeye dikkat etmesi en temel detaylardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra yemek hane ya da tuvalet gibi toplu bir biçimde kullanılan alanların hijyeninin eskisinden çok daha kapsamlı bir biçimde yapılması da alınan önlemler arasındadır.
  • İnşaatlarda çalışan kişilerin formalarının gün aşırı yıkanmasının ve toplu olarak kalma imkanı sunan şantiyelerde ise her odada kalan kişi sayısının yarı yarıya azaltılması gerektiği de eklenmelidir.
  • Salgın sürecinde kronik rahatsızlığı olan kişilerin tam manası ile risk grubunda olduğu da eklenmelidir. Bu nedenle bu kişilerin çalışmaya ara vermesi ve ücretsiz izne çıkması yolunu seçen kurumlar da bulunuyor.

Bu detaylara dikkat ederek verimliliğin ve korumanın üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor. Fakat her firmanın bu alanda aynı seviyede bir önlem almadığının da altı çizilmelidir.

Esnek Çalışma Sistemi Uygulanıyor Mu?

Sağlık konusunda daha hassas olan firmaların bu süreç içerisinde esnek çalışma sistemini benimsediği fark edilmektedir. Çalışan sayısını yarı yarıya düşürerek şantiyede salgın emaresi görülmesini daha da az bir olasılığa düşürmek temel unsur olarak belirlenmiştir.

Esnek çalışma saatleri ile hem çalışanlar korunmakta hem de genel manada işlerin devam etmesi mümkün kılınmaktadır. Salgın sürecinin normalleşmesi ile beraber şantiyelerde önlemlerin nasıl alınacağı ve çalışma sistemine nasıl devam edileceği ile alakalı da büyük bir merak söz konusudur. 1 Haziran sonrası uygulamalar önlemleri içermeye devam edecektir.

Firmalara Yaptırım Uygulanıyor Mu?

Kar elde etmeyi insan hayatının önüne koyan firmaların hem inşaatlarının durdurulması hem de maddi cezaya çarptırılması gibi detaylar uygulanabiliyor. Salgın döneminde yapılan en ufak bir hatanın dahi büyük oranda pamuk ipliğine bağlı olan gelişim sürecini direkt olumsuz etkileyeceğinin de dile getirilmesi gerekir.

Şantiyelerde covid 19 tedbirleri kapsamında verilen yönergelere uymayan firmalara gerekli olan yaptırım net şekilde uygulanıyor. Siz de kısa bir süre içerisinde bu alanda yaptırımların maddi detayları ile alakalı incelemelere göz atabilirsiniz. Caydırıcılığın yüksek olması için maddi cezaların oldukça üst seviyede tutulmasına da büyük önem veriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal