Salgında başa mı dönüyoruz? Çin'de gıda stoklanmaya başlandı!

Çin Şanghay'dan gelen görüntü korkuttu. Başa mı dönüyoruz soruları gecikmedi. 1 aydır karantinada olan Şanghay kenti Kovid-19 'n ilk zamanlarını anımsattı.

25.04.2022-18:45 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-18:45) Salgında başa mı dönüyoruz? Çin'de gıda stoklanmaya başlandı!

Çin'in Şanghay kenti 1 aydır karantinadaydı. Şimdi Şanghay'la birlikte Pekin kenti de karantinaya alındı. Pekin de yaşayan vatandaşlar yiyecek içecek stoklamak için marketlere koştular.
şanghay'da marketler doldu

Bu durum marketlerin çalışma saatini uzatmasına neden oldu. Temel gıda ürünleri stoklayan halk kasalarda uzun sıralar oluşturdu. Personel yetersiz kalınca marketler çalışan sayısını arttırdı.

Toplu nükleik asit testi yapılacak

Pekin'de son durum korkutuyor. Günde 47 vakaya ulaşıyor. Temaslı olarak da yaklaşık 1.230 kişinin olduğu belirlendi ve karantinaya alındılar.

Pekin'in Chaoyang semtinde daha çok vakaya rastlandığı bilgisi geldi. Yaklaşık 3,5 milyon kişinin yaşadığı kente nükleik asit testi yapılacak. Pazartesi salı ve cuma günleri iste teste tabii tutulacaklardı. Pazartesi günü test yapılan alanda uzun sıraların oluştuğu görüldü.
Şanghay'da test sırası

Şanghay'da 50 can kaybı var

Kovid-19 nedeniyle Çin'in Şanghay kentin de 51 kişi can kaybı var. Kentte 26 Şubattan itibaren 138 can kaybı tabloya yansıdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal