Profesyonel saç ekimi için nelere dikkat etmelisiniz?

Son dönemlerin en çok tercih edilen işlermlerinden biri saç ekimi. Peki sonrasında hayal kırıkığına uğramamak için profesyonel saç ekiminde nelere dikkat edilemeli? İşte detaylar...

25.04.2022-16:24 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-19:13) Profesyonel saç ekimi için nelere dikkat etmelisiniz?

Profesyonel saç ekimi işlemlerini yaptırmadan önce ve sonra dikkate almanız gereken birden fazla unsur bulunuyor. Bu içeriğimizde merak edenler için işlem öncesi ve sonrasında hastaların ne gibi detayları dikkate alması gerektiğine yer vereceğiz. Kaliteli bir saç ekimi işlemi yaptırmanın en büyük sırrı kesinlikle doğru doktor seçimi yapmanızdır. Eğer uzman bir doktor seçimi yapmazsanız ne yazık ki yaptıracağınız işlemin sonuçları da beklediğiniz gibi olmayacaktır.

Ancak bu konuda çok şanslı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Çünkü sektörün en iyi saç ekimi doktorları Türkiye’de yer alıyor. Uluslararası düzeyde hizmet veren uzman doktorlarımız sayesinde etkili sonuçlar alabileceğiniz profesyonel saç ekimi işlemlerini yaptırabilirsiniz. Saç ekimi doktorunuzu seçerken birden fazla etmeni analiz etmeniz gerekiyor. Bu etmenlerden içeriğimizin devamında ayrıntılı olarak bahsedeceğiz.

Saç ekimi öncesi kan tahlili yaptırmak 

Saç ekimi işlemleri herkes için uygun olmayabilir. Bu nedenle de işlemi yaptırmadan önce mutlaka işleme uygunluğunuzu test ettirmelisiniz. Zaten normal şartlarda kaliteli saç ekimi merkezlerindeki doktorlar tahlil yapmaktadır. Bu tahlillerin amacı; hastanın işleme uygunluğunu test etmek ve aynı zamanda greft sayısını belirlemektir. Saç ekimi öncesi kan tahlili yapan doktorunuz mevcut hastalıklarınızı ve bu hastalıkların saç ekimi için uygunluğunu analiz eder. Saç ekimi işlemini kimler yaptıramaz:

-Hepatit C hastalığı olan hastalara kesinlikle saç ekimi işlemi uygulanamaz.

-HIV – AIDS hastalığı olduğu saptanan kişilere işlem uygulanmaz.

-Psödopelade hastalığı olanlara saç ekimi işlemi uygulanamaz.

-Liken planus hastalığı olan kişilere işlem yapılamaz.

-Saç köklerinin alınacağı donör bölgesinin yetersiz olması halinde kişiye saç ekimi uygulanmaz.

-Daha evvel en az 3 kez işlem yaptırıp hiçbir sonuç alamayan kişilere de saç ekim işlemi uygulanmıyor.

-Çeşitli kronik hastalıkları olan kişiler için de saç ekimi işlemi uygun görülmüyor. 

-Çocuklara da saç ekim işlemi yapılmaz diyerekten kimlere saç ekim işlemi yapılamayacağını açıklamış olduk.  

-Belirtilen bu hastalıkların geneli zaten kan tahlili sırasında ortaya çıkıyor. Bu nedenle de mutlaka işlemlerden önce uzman doktorlar tahlil ve tetkik yapmaya özen gösteriyor. Eğer siz de bu hastalıklardan en az biri varsa saç ekimi işlemi yaptıramayacağınızı bilmeniz gerekiyor.

Saç ekiminde nelere dikkat edilmeli

Saç ekimi doktor seçimi nasıl yapılmalıdır?

Saç ekimi uygulamalarından önce doğru bir doktor bulmanız gerekiyor. Bu noktada doktor seçimini eğer doğru yapmazsanız işlemlerin sonuçlarından kesinlikle memnun kalmayabilirsiniz. Saç ekimi doktor seçimi nasıl yapılır? sorusunun cevabı:

Saç ekimi uygulamaları plastik ve rekonstrüktif, estetik cerrahi uzmanları tarafından yapılır. Tercih edeceğiniz doktorun branşına dikkat etmenizi öneriyoruz.

-İlgili doktorun genel kariyer hayatını araştırın. Alanındaki başarılarını analiz edin.

-Saç ekimi işlemlerine ait öncesi ve sonrası fotoğraflarını mutlaka isteyin.

-İlgili doktor hakkında yapılan hasta yorum ve şikâyet konularına göz gezdirmeniz doktor seçimindeki önemli detaylardır.

-Bu tarz ayrıntılar sizin en doğru doktoru seçmenize yardımcı olacaktır. Kesinlikle ön araştırma yapmadan doktor ve saç ekimi merkezi seçiminde hızlı davranmamanızı tavsiye ediyoruz.

Saç ekimi sonrası yenmemesi gerekenler

Saç ekimi işlemi öncesinde ne gibi ayrıntılara dikkat etmeniz gerektiğini aktardık. Bunun yanı sıra işlem sonrasında da dikkat etmeniz gereken temel unsurlar bulunuyor. Bunlardan ilki elbette ki beslenme unsurudur. Saç ekimi sonrası yenmemesi gereken besinleri kesinlikle tüketmemelisiniz. Örneğin; aşırı abur cubur tüketiminden kesinlikle uzak durmanız gerekiyor. Çünkü saç ekimi sonrasında yeni saç köklerinizin beslenmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle de saç köklerinizi besleyecek vitaminleri içeren gıdaları tüketmeniz tavsiye ediliyor.

 A ve C vitamini içeren gıdaları tüketmeniz saçlarınızın daha sağlıklı büyümesini destekleyecektir. Beslenme rutininizi oturtmanız da yine dikkat etmeniz gerekenler arasında yer alıyor. Günlük öğün atlamamalısınız. İşlemden sonra özellikle beslenme düzeninizi kesinlikle gözden geçirmeli ve düzenlemelisiniz. Aksi halde saç ekimi işleminden talep ettiğiniz sonucu alamayınca üzülebilirsiniz. 

Zaten işlem sonrası nelere dikkat etmeniz gerektiği ve neleri yemeniz gerektiğine dair doktorunuz ayrıntılı bilgi verecektir. Doktorunuzun verdiği direktifleri mutlaka tam anlamıyla yerine getirmeye özen göstermenizi öneriyoruz. Böylece profesyonel saç ekimi sonrasında istediğiniz sonucu görünce çok mutlu olabilirsiniz.

Saç ekiminden sonra nasıl yatılır?

Saç ekimi işlemini yaptırdıktan sonra hayatınızı bir süre daha fazla dikkat ederek yaşamanız gerekebilir. Özellikle de yatış pozisyonunuza bir süre çok fazla dikkat etmeniz gerekiyor. İyileşme süreci boyunca doktorlar tarafından sırt üstü yatılması gerektiğine dair uyarı yapılır. Hatta işlemden kaynaklı saç ekimi sonrası uykusuzluk sorusunu yaşayan pek çok kişi olduğunu söylemek de mümkündür. Bu süreçte hastalar ilk bir hafta boyunca hızlı iyileşme için baş ve boyun hafif yüksekte kalacak şekilde sırt üstü yatmalıdır. Bu süreç geçtikten sonra normal yatış pozisyonuna geçiş sağlayabilirsiniz.

Profesyonel saç ekimi fiyatları

Saç ekimi hakkında tüm detaylara yer verdik. Ancak araştırma yapan kullanıcılar profesyonel saç ekimi fiyatları  da detayları merak ediyor. Fiyatlar hakkında kesin ve genel geçer bir rakam vermek tamamen yanlış olacaktır. Çünkü saç ekimi işlemlerinin farklı yöntem ve teknikleri vardır. Her tekniğin içeriği, süreci ve uygulanma biçimi değişiyor. Bu değişim ve doktorun uzmanlık seviyesi fiyatların şekillenmesini sağlıyor.

Profesyonel saç ekimi için tercih edeceğiniz doktor popüler-ünlü ve alanında başarılıysa genelde fiyatları da yüksek oluyor.  Ayrıca doktorun yanı sıra işlem yöntemi de fiyatı belirleyen en önemli faktördür. Her işlem için sunulan fiyat aralığı değişiyor. Yeni ve son teknoloji teknikler eski tekniklere göre daha pahalıdır. Orta seyirde olan saç ekim yöntemleri de mevcuttur. Herkes bütçesini temel alarak saç ekim yöntemi ve doktor seçimi yapabilir. Saç ekimi hakkında merak ettiğiniz ve dikkat etmeniz gereken tüm detayları aktardık. Siz de bu detayları dikkate alarak sağlıklı, gür ve yeni saçlara daha hızlı bir şekilde sahip olabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal