Sağlık Turizmi Sektörü, Senenin İkinci Yarısından Ümitli

Dr. Servet Terziler, yazılı açıklamasında, saç ekim ile sağlık sektörünün geleceğiyle ilgili tahminlerini paylaştı.

05.05.2020-12:29 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-12:19) Sağlık Turizmi Sektörü, Senenin İkinci Yarısından Ümitli
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Komisyonu Üyesi ile Esteworld Saç Ekimi ve Plastik Cerrahi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Servet Terziler, "Sağlık turizmi Türkiye'nin en önemli döviz girdilerinden biri. Yaz aylarında günlük saç ekimi sayısının yurt dışından günlük 2 binin üzerinde olacağını öngörüyorum." dedi.

Dr. Servet Terziler, yazılı açıklamasında, saç ekim ile sağlık sektörünün geleceğiyle ilgili tahminlerini paylaştı.

Dünyada küresel karantinaya sebep olan coronavirüs salgınının her sektörde olduğu gibi sağlık turizmine de negatif yansıdığını ifade eden Terziler, dünyanın eve kapandığı bir dönemden geçtiğimizi anımsattı.

Terziler, sağlık turizminin Türkiye'nin mühim döviz girdi kalemlerinden biri olduğunu ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu:

"Sadece saç ekimi 1 milyar doların üzerinde bir hacme sahip. Virüs ilelebet sürmeyecek, yılın ikinci yarısı normalleşme başlar. Martın ortasına kadar günde ortalama 1.500- 2 bin hasta kabul ederken, şu anda hasta alamıyoruz. Virüs, küresel anlamda büyük bir paniğe ve ani ölümlere yol açtı.

Sağlık turizmi Türkiye'nin en önemli döviz girdilerinden biri. Yaz aylarında günlük saç ekimi sayısının yurt dışından günlük 2 binin üzerinde olacağını öngörüyorum. Oturup karalar bağlamadan bu süreci en az zararla atlatmanın gayreti içerisinde olacağız. Tedbirimizi alıp bu süreci evimizde geçirirsek yılın ikinci yarısında sosyal hayat ve ekonomik göstergeler normale döner."

Sağlık turizmi sektörünün senenin ikinci yarısına şimdiden hazırlık yapması gerektiğini belirten Terziler, Türkiye'nin, bilhassa saç ekimi hususunda teknoloji, hijyen ve doktorlar açısından Avrupa'nın önünde olduğunu belirtti.

Terziler, "Dünya da bunun farkında. Bu işe aklını, gönlünü, birikimini koymuş ve kurumsal bir yapıda işini sürdüren klinikler önümüzdeki dönemin hazırlıklarını şimdiden yapmalı. Yaşadığımız bu olağanüstü süreç, diğer bir adıyla 'çantacı' dediğimiz kitlenin ve merdiven altı saç ekim merkezlerinin de ortadan kalkmasına vesile olacak." diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal