Yaz Aylarında Neden Grip Oluruz

Yaz aylarında neden grip olduğunuzu merak ediyorsanız haberimiz tam size göre. Yazın neden hasta oluruz? Hasta olmamızı tetikleyen faktörler nelerdir? Yaz aylarında en çok hangi hastalıklar görülüyor? Cevaplar haberimizde...

29.05.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-16:53) Yaz Aylarında Neden Grip Oluruz

Yaz tatilinde kimse felaket bir kulak ağrısı veya grip ile uğraşmak istemez. Tedbirlerinizi alarak sıkıntısız bir yaz tatili geçirebilirsiniz.

YAZ HASTALIĞINI TETİKLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖR KLİMA!

Uzmanların önerilerine göre ideal oda sıcaklığı 22-24 derece arasında olmalı. Oda içerisinde klima çalışırken uyumamaya özen gösterin. Özellikle saçlarınız ıslakken klima çalışan bir oda da durmamalısınız. Yaz sıcaklarının en çok etkilediği yaş grubu ise 4 yaşından küçük çocuklar ve 50 yaş üzeri insanlar olduğu fark edildi.

BİR DİĞER ÖNEMLİ FAKTÖR ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONU

Bu hastalığında en önemli faktörü bilinçsiz klima kullanmak. Kuru ve soğuk hava üst solunum yollarındaki mikroplara karşı savunma mekanizmalarını kaybediyor ve mikropların yerleşmesine sebep oluyor. Bilinçsiz klima kullanımı bu yüzden üst solunum yolu enfeksiyonuna sebep oluyor.

ORTA KULAK İLTİHABI

Yaz aylarında bolca deniz ve havuzda yüzüyoruz. Özellikle havuzda ki klorlu su kulak iltihabına sebep oluyor. Hijyeninden emin olmadığınız ortak kullanımlı havuzlara girmemeniz öneriliyor. Kulak iltihabından korunmak için kulak tıkacı ve bone kullanmalısınız. Aksi takdirde tatilinizi zehir edecek orta kulak iltihabına yakalanma riskiniz çok yüksek. Araştırmalara göre bu hastalıktan en çok çocuklar etkileniyor. Havuz ve denizden çıktıktan sonra kulağınızın ıslak kalmaması çok önemli. Saç kurutma makinesinin en düşük ayarı ile kulaklarınızı kurutmakta fayda var. Ayrıca sudan çıktıktan hemen sonra duş almalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal