Yaz Aylarında Kulak Sağlığına Dikkat!

Yaz aylarında hemen herkes serinlemek için deniz ve havuzlara akın ediyor. Ancak deniz ve havuzlar pek çok hastalığın ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu hastalıkların başında ise kulak yolu enfeksiyonları, kulak zarı delinmesi gelmektedir. Peki, yaz aylarında kulak sağlığını korumak için ne yapmak gerekir?

13.07.2020-17:16 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-16:58) Yaz Aylarında Kulak Sağlığına Dikkat!

Coronavirüs salgınında normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte birçok tatil merkezi gerekli önlemleri alarak hizmet vermeye başladı. Ancak bu süreçte beklenen sağlık sorunu daha ortaya çıkıyor. Kulak Burun Boğaz hastalıkları uzmanı Op. Dr. İbrahim Akın bu hastalıklara değinerek önemli bilgiler paylaştı. İşte detaylar…

ÇEŞİTLİ SAĞLIK SORUNLARINA NEDEN OLUYOR

Kulak Burun Boğaz hekimleri yaz aylarının gelmesiyle birlikte bazı hastalıkların arttığını belirtiyor. Bu hastalıkların başında ise kulağa su kaçma sonucu gelişen ve şiddetli ağrıya neden olan dış kulak yolu enfeksiyonları, suya atlama durumunda kulak zarında oluşan delik bu hastalıkların başında gelmektedir.

KULAKTA ENFEKSİYON GELİŞİYOR

Kulağa su kaçması konusunda herkesin dikkatli olması gerektiğini belirten Op. Dr. İbrahim Akın, ‘Kulak zarı delik olan hastalarımızın bu konuda çok daha dikkatli olması gerekmekte aksi halde kulağa kaçan su zar delik olduğu için orta kulağa ulaşmakta ve bunlarda dış kulak yolu enfeksiyonu ile beraber orta kulak enfeksiyonları da gelişmekte ve işitme kaybında artışa sebep olabilmektedir. Kulağa kaçan su dış kulağın nemlenmesine, koruyucu bariyerin bozulmasına ve enfeksiyonlara zemin hazırlamaktadır’ dedi.

KULAK TIPACI KULLANILABİLİR

Denize veya havuza girecek olan kişilerin eczanelerde satılan su geçirmeyen kulak tıpalarından alması gerektiğini vurgulayan Akın, ‘Ayrıca havuzdan veya denizden çıktıktan sonra kulak çöpü kullanmadan havlu peçete ile kulak deliğinin girişi silinerek kulaktaki nemi azaltmakta yapılması gereken basit önlemlerden biridir.

Bu basit önlemleri alarak tatilinizi sağlıklı bir şekilde geçirebilir kulağınızda ağrı, işitme kaybı gibi belirtiler olduğunda herhangi bir ilaç kullanmadan direk bir Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurulması gerekmektedir’ uyarısında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal