Orta Kulak İltihabına Ne İyi Gelir?

Duyma görevini yerine getiren kulak, 3 farklı kısma sahiptir. Bunlar orta, iç ve dış olarak tanımlanır. Orta bölümde ortaya çıkan sorunun iltihaba dönüşmesi oldukça can sıkısı bir durumdur. Böyle hallerde birden çok doğal tedavi yöntemini denemek mümkündür. Bu şekilde avantaj sahibi olabilirsiniz.

09.06.2020-12:13 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-12:12) Orta Kulak İltihabına Ne İyi Gelir?

Orta Kulak İltihabı Nedenleri Nelerdir?

  • Orta kulak iltihabı nedenleri içinde en bilineni östaki borusundan kaynaklıdır. Burada ortaya çıkan bazı sorunlarının ardından iltihap durumu görülür.
  • Bunun yanı sıra özellikle 6 ay ile 2 yaş arasındaki kişilerde ortaya çıkması tamamen yaşla alakalı bir durumdur.
  • Aynı zamanda geniz etinden dolayı da bu sorunun görüldüğünü söylemek lazım
  • Tüm bunlara ek olarak sigara dumanı, kreşlerdeki ortam, yarık damak ve benzeri şeyler de iltihabın en bilinen nedenleri içinde öne çıkıyor.

Orta Kulak İltihabına İyi Gelen Doğal Çözümler Nelerdir?

  • Orta kulak iltihabına ne iyi gelir: Özellikle yetişkinlerde uygulanan birçok farklı yöntem içinde C vitamini almak ilk sırada gelir. Çünkü bu vitamin sayesinde ilgili sorunun iyileşmesi çok zor değildir. Bunun için portakal ve mandalina gibi ürünleri tüketmek lazım.
  • Özellikle birtakım masaj hareketleri de tavsiye edilir. Örneğin çene hareketlerini aksatmadan yapmak lazım. Bunun yanı sıra özellikle hafif kulak masajı olarak bilinen egzersiz de işe yarar.
  • Orta kulak iltihabına iyi gelen şeylerin içinde dikkat çeken bir diğer yöntem ise sakız çiğnemektir. Markası ve aroması ne olursa olsun bu metot ile sorun çözülür. Bunun nedeni ise mevcut aktivite sayesinde özellikle östaki borusunun hemen içinde bir rahatlama olmasıdır. Daha sonra buradaki iltihaplı olan sıvının boşaltılması mümkündür.
  • Tüm bunların yanı sıra zeytinyağının bu konuda çok iyi olduğunu hemen ifade edelim. Basit bir biçimde kullanımı yapılır. Yani ilk olarak bunu ısıtın. Ancak çok sıcak olmamasına dikkat edin. Ardından biraz ılımasını bekleyin. Son olarak kulağın içine damlatın. En az bir ya da iki damla yeterli olacaktır. İltihap ile savaşma konusunda bu yöntemin ne kadar etkili olduğu kanıtlanmıştır.
  • Orta kulak iltihabıyla mücadele için aynı zamanda sarımsak kullanımı da sağlanabilir. Son derece etkili bir yöntem olduğunu hemen söyleyelim. İlk olarak yapılacak olan şey bunu susam yağı içinde bekletmektir. Hatta bunun için zeytinyağı kullanımı da söz konusudur. 1 veya 2 saat yeterli olacaktır. Tülbentten bunun süzülmesi şarttır. Daha sonra kulağa damlatın ve bunun sayısının en çok 2 olmasında dikkat edin.

Orta kulak iltihabına ne iyi gelir: Anne sütü böyle durumlarda en çok kullanılan ürünlerin başında olmasıyla dikkat çeker. İçine yer alan anti-mikrobiyal yapı sayesinde iltihabın en kısa süre içinde kurutulması mümkündür. Bu yöntemlerin tümü yetişkinlere özeldir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal