Yağlı Ciltler için Ev Yapımı Maske

Yağlı cilt tipine sahip insanların cilt sorunları daha fazladır. Sivilce, siyah nokta, ciltte parlama ve gözeneklerin genişlemesi gibi sorunlar yağlı cilt tiplerinde daha çok ortaya çıkar. İşte, yağlı ciltler için ev yapımı maske tarifleri...

07.07.2020-13:14 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-13:12) Yağlı Ciltler için Ev Yapımı Maske

Yağlı cilt tipinin sorunlarına karşı evde maske yaparak kısa sürede kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte yağlı ciltler için ev yapımı maske önerileri…

Ciltteki Fazla Yağı Emen Maske Nasıl Yapılır?

Yağlı ciltlerin en büyük sorunlarından biri ciltteki parlamalıdır. Güzel nemlendirilmiş bir cildin aksine yağlı cildin parlaması rahatsız edici bir görünüm oluşmasına sebep olur. Bu nedenle ciltteki fazla yağın emilmesi gerekir. Yağlı bir cilt görünümüne sahipseniz kil maskeleri vazgeçilmez bakım ürünlerinizden biri olmalı. Kilin, yüzdeki fazla yağı emme avantajından yararlanarak cilt sorunlarını ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak kil maskeleri sivilce ve siyah nokta sorunlarına iyi gelmez. Sadece ciltteki fazla yağı emerek doğal bir görünüm kazanmasını sağlar. Bu nedenle cilt sorunları yaşayan kadınlar kille birlikte karışım yaparak maske uygulamalıdır.

Beyaz kil cildinizde fazla yağı emer ve yağlı görünümden kurtulursunuz. Sivilce ve siyah nokta gibi cilt sorunlarınız varsa elma sirkesi karıştırabilirsiniz. Elma sirkesi sivilce oluşumunu engelleyecektir. Cildin kuru görünmemesi için doğal nem kazandıracak salatalık, siyah noktalara iyi gelmesi bal ekleyecek evde doğal bir maske yapabilirsiniz. Fazla yağı emen ve cilt sorunlarına iyi gelen maske yapımında:

  • 1 tatlı kaşığı beyaz kil
  • 1 çay kaşığı bal
  • Bir salatalık
  • Yarım çay kaşığı elma sirkesi

Maske yapmak için öncelikle salatalığı rendeleyin. Rendelenmiş salatalığın içine tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın. Haftada bir kez uygulayarak yağlı görünümden kurtulabilirsiniz. Beyaz kil yüzünüzü kurutabileceği için maske uyguladıktan sonra doğal nemlendiriciler kullanabilirsiniz.

Limon Maskesi Nasıl Yapılır?

Yağlı ciltler için ev yapımı maske yaparken her maskenin içinde kullanabileceğiniz limonu değerlendirebilirsiniz. Limon maskeleri ciltteki parlaklığı alır, siyah noktaları giderir ve sivilce sorunlarına iyi gelir. Birçok kadının yanlış uyguladığı limon, cilde direkt temas ettiğinde sivilcelerin daha çok kızarmasına sebep olabilir. Bu nedenle limonu tek başına cilde uygulamak yerine limon maskesi yapmanız cilt sorunlarına daha iyi gelecektir.

Evde limon maskesi yapmak için öncelikle yarım limon sıkın. Limon suyunu hazırladıktan sonra 1 yemek kaşığı yoğurtla karıştırın. Bir çay kaşığı şeker de ekleyerek maskeyi hazırlayabilirsiniz. Maskeyi uygulamadan önce yüzünüzü temizlemeniz gerekiyor. Temiz cilde uygulayacağınız maske gözenekleri temizler, siyah noktalara iyi gelir. Maskeyi cildinizde 10-15 dakika kadar bekletin ve aralıklarla masaj yapın. Düzenli olarak haftada bir kez uyguladıktan sonra siyah nokta oluşumunu engelleyecektir.

Siyah Noktalar için Evde Maske Nasıl Yapılır?

Yağlı ciltlerin en büyük sorunlarından biri de siyah noktadır. Yağlı ciltler için ev yapımı maske hazırlarken 1 çay kaşığı limon suyu, bir çay kaşığı karbonat ve bir yemek kaşığı yoğurdu karıştırabilirsiniz. Bu maskeyi cildinize masaj yaparak uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Duruladıktan sonra doğal nemlendiriciler kullanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal