Yağlı Saçların Bakımı Nasıl Olur?

Görüntümüzü en çok değiştiren unsurlardan bir tanesi olan saçlarımız gerek havadaki kirlilikler gerekse kendi yaptığımız uygulamalar sonucunda zarar görebilmektedir. Dolayısıyla vücudumuzun en çok bakım gerektiren kısımlarından bir tanesi olarak karşımıza çıkar. Peki, yağlı saçların bakımı nasıl olur?

07.07.2020-13:09 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-13:06) Yağlı Saçların Bakımı Nasıl Olur?

Bakımı en zor olan saç türlerinden biri yağlı saçlardır. Hatta bazı saçlar yıkandıktan birkaç saat sonra bir de tekrar yağlı bir görüntü oluşturabilmektedir. Bu da aklımıza “yağlı saçların bakımı nasıl olur?” sorusunu getiriyor. Yağlı saçların bakımı ile ilgili öneriler almak isterseniz benim uzmanlar tarafından önerilenlere birlikte bir göz atalım.

Yağlı Saçlara Ne İyi Gelir?

Yağlı saçlar için öneriler arasında en çok işe yarayanlardan bir tanesi şüphesiz ki elma sirkesidir. Elma sirkesi saçın pH seviyesini dengelemeye yardımcı olur. Ve bu şekilde saçtaki fazla yağ üretimini dengeler. Aynı zamanda saçlarınızı daha yumuşak ve parlak bir hale getirir.
Uygulamak için bir bardak suya 2 veya 3 kaşık elma sirkesi karıştırın. Duştan çıkmadan önce en son saç durulama işlemini bu bardaktaki su ile yapın. Haftada iki kere tekrarlayabilirsiniz.

Limon da tıpkı elma sirkesi gibi saç derisindeki pH seviyesini dengelemeye ve fazla yağ üretimini engellemeye yardımcı olur. Aynı zamanda saçlarınızın daha parlak görünmesini sağlar.
İki bardak kadar suya bir limonun suyunu karıştırın. İsteğe bağlı olarak içerisine saçları yumuşatması için bal da ekleyebilirsiniz. Karışımı saçlarınıza ve saç derinize birkaç dakika boyunca masaj yaparak uygulayın. Beş dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Haftada üç kere tekrarlayabilirsiniz.

Pek fazla bilinmese de siyah çayda saçta yağlanmayı engelleyici bir etkiye sahiptir. Siyah çay saç derisindeki gözenekleri sıkılaştırır ve böylece fazla yağ oluşmasını engeller.
Bir bardak suya bir çay kaşığı siyah çay yaprağı bekleyin. 10 dakika kadar kaynatın. Yaprakları sözlük soğumasını bekledikten sonra karışımı saçınıza ve saç derinize dökün. 5 dakika beklettikten sonra şampuanla saçınızdan temizleyin. Haftada 2 veya 3 kez kullanıma uygundur.

Yağlı saçlardan kurtulmak ve bakım yapmak için verebileceğimiz bir diğer yağlı saç bakım önerisi yumurta maskesidir.

Hafifçe nemlendirdiğiniz saçınıza çırpılmış bir yumurta beyazını uygulayıp 15 dakika bekletin. Daha sonra bir şampuan ile iyice arındırarak saçlarınızı durulayın. Haftada iki kere tekrarlayabilirsiniz.

Yağlı Saçlarda Yapılmaması Gerekenler

Yağlı saçlara sahipseniz saçlarınızı çok sıcak su ile yıkamamanız gerekmekte. Sıcak su saç derisinin kurumasına sebep olur ve kuruyan saç derisi nem dengesini sağlamak için daha fazla yağ üretir.
Yağlı saçlarla kremli şampuanlar ya bakım yağları fazla kullanılmaması gereken ürünler arasına giriyor.

Verebileceğimiz bir diğer yağlı saç önerisi ise saç kremini doğru uygulamak olacaktır. Saç kremleri kesinlikle saç diplerinize sürmeniz gerekiyor.

Saçlarınızla fazla oynamayın ve fazla taramayın. Eller kullanarak saçlarla oynamak ve çok sık taramak saçın daha erken yağlanmasına sebep olmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal