Tetanoz Aşısı Nedir? Tetanoz Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Daha çok paslı ya da eski sivri maddelerin batması sonucu oluşan tetanoz, bakteri kaynaklı ortaya çıkan bir hastalıktır. Peki tetanozun belirtileri ve tedavi aşamaları nelerdir? Tetanoz olunduğunu nasıl anlarız? İşte merak edilenler.

02.08.2019-14:11 - (Son Güncelleme: 02.08.2019-14:00) Tetanoz Aşısı Nedir? Tetanoz Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Kasılma manasına gelen tetanoz, clostridium tetani dediğimiz bir bakteriden kaynaklı meydana gelen hastalığın adıdır. Sinir sistemine yerleşip ölümcül hastalıklara da ortam hazırlar. Virüs hava yolu aracılığıyla insan kanına ve sinir sistemine yerleşir. Toprak, iğne, çivi, ağacın insan cildinden içeri girmesi gibi durumlarda yaşanır.

TETANOZ HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Yüz bölgesinde oluşan sertlik 

- Boyundan aşağı doğru vücudu hareket ettirmede zorluk

- Ağız ve çeneyi yeme içme gibi ihtiyaçlar için kullanamama

- En hafif ışık ve sese karşı duyarlılığın artması

- Sebepsiz terleme ve ateşlenme,

Kan basıncında ani yükselme

- Kalp atışlarında dengesizlik

Kas sisteminde bozukluk

TETANOZ HASTALIĞI NASIL TEDAVİ EDİLİR?  

Çevresel faktörlerden oluşan cilde temas eden ve yaraya sebep olan bölge güzelce dezenfekte edilmeli. Bunun için bir uzmana gidilmeli kendi imkanı ile yeterli temizlenemeyen bölge için uzman doktorun muhakkak görmesi gerekir. Kan testi yapıp kana bakterinin girip girmediğine bakılır. Eğer kanda virüs görülürse hemen bölge antioksidan ya da antibiyotik maddelerle temizlenip tetanoz aşısı yapılır. Böylelikle virüse karşı kana karşıt bakteriler bırakılır. Geç müdahale edilirse ise kişinin kasılma şiddetini azaltmak adına kas gevşetici sürülür. Bununla birlikte sinirlerden virüsün temizlenmesi adına ağız yolu ile alınacak antibiyotikler iyi gelir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal