Kadınların Çoğunluğu Bu Hastalıktan Muzdarip Ama Bilmiyor! Kikuchi Fujimoto Nedir?

İsmi oldukça zor telaffuz edilen ancak kadınlarda oldukça yaygın olan kikuchi fujimoto pek bilinmiyor olsa da siz de bu hastalıktan muzdarip olabilirsiniz.

26.07.2019-14:38 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-14:35) Kadınların Çoğunluğu Bu Hastalıktan Muzdarip Ama Bilmiyor! Kikuchi Fujimoto Nedir?

Boyun ve çevresinde görülen ve korkulmaması gereken bu hastalık Asya ülkelerinde ve özellikle kadınlarda çok yaygın. Peki, neden olur?

KİKUCHİ FUJİMOTO NEDİR?

Kadın kişilerde erkeklere oranla daha sık karşılaşılan bu hastalık türü genellikle yuksek ateş ve boyunda şişliklerin oluşması sonucunda teşhis edilebiliniyor.
30 ya da 40 yaş arası kadınlarda çoğunlukla karşılaşılan ve özellikle Asya ülkelerinde çok yaygın olan bu hastalık genellikle başka boyun odaklı rahatsızlıklar ile karıştırılabiliniyor. Tamamen iyi huylu ve tedavisi çok mümkün olan bu hastalıkta herhangi bir kanser ya da lenfomaya dönüşme hali de bulunmamaktadır.

BELİRTİLERİ NEDİR?

Eğer boyun bölgenizde türlü büyüklükte şişlikler ya da tek bir şişlik varsa ise panik olmadan önce kikuchi fujimoto hastalığı üstüne düşünmeniz lazımdır. Bu hastalık iyi huylu bir hastalık olduğundan herhangi bir yaşamsal risk barındırmaz.
Eğer uzun süren ateş nöbetlerinden şikayetçi iseniz ve aynı zamanda boyun bölgenizde şişlikler bulduysanız hemen doktorunuza başvurarak bu hastalık hakkında bilgi almanızda yarar vardır.

TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Kikuchi fujimoto hastalığının herhangi bir özel tedavisi ne yazık ki yoktur. Fakat hastalık oldukça iyi huylu olduğundan herhangi bir hayati risk de barındırmaz. Eğer bu hastalıktan muzdarip iseniz daima hekiminiz ile iletişim halinde bulunmalı ve hastalığın gidişatının takibini yaptırmalısınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal