Kansızlık En Çok Kadınları Etkiliyor!

Kansızlık en çok kadınları vuruyor! Halk arasında kansızlık olarak da bilinen anemi, en çok kadınları etkiliyor. Peki kansızlığa karşı hangi önlemleri almalı, ne şekilde beslenilmeli? İşte yanıtı...

22.08.2017-10:28 - (Son Güncelleme: 22.08.2017-10:05) Kansızlık En Çok Kadınları Etkiliyor!

Kanımızda üç türlü hücre bulunur: Alyuvarlar, Akyuvarlar ve Trombositler. Bu hücreler kemik iliğinde yapılarak dolaşıma verilirler. Akyuvarlar bağışıklık sistemiyle ilgili elemanlardır. Trombositler kanın pıhtılaşmasını sağlar. Bir yerimiz kesildiğinde kanamayı ilk durduran yapılar bunlardır. Alyuvarlar ise kılcal damarlar aracılığıyla vücudun en ücra köşelerine kadar oksijen taşıyan hücrelerdir.

Kansızlık çok farklı hastalıklar nedeniyle ortaya çıkan ortak bir bulgudur. Bu durum oluşunca vücudun oksijen ihtiyacının karşılanmasında sorunlar ortaya çıkar. Halsizlik ve bitkinlik olur, solukluk görülür. Vücut, eksikliği giderebilmek için dokulara daha fazla kan göndermeye çalışır. Bu yüzden kalp daha çok kan pompalamak zorunda kalır, kalp atım sayısının artması ve çarpıntı olur.

ET VE PORTAKAL SUYU TÜKETMEYİN!

Tedavide ağızdan demir hapları verilir. Demir hapları aç karnına ya da etle alınmalıdır. C vitamini emilimi artırır. Bu nedenle demirle birlikte portakal suyu içilmesi, C vitamini tabletleri alınması kansızlığın daha çabuk düzelmesine imkan verir. Özellikle süt ve çay gibi içecekler demir emilimini bozduğundan bu tür gıdalar alındıktan en az iki saat sonra demir hapı yutulmalı ve hap alındıktan sonra demirin emilimine izin vermek amacıyla en az bir saat et ve portakal suyu dışında bir başka gıda tüketilmemeli.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal