Havuz ve Denizden Bulaşabilecek Hastalıklara Dikkat!

Yaz aylarında kendimizi denize havuza atarız ancak çıktığımızda bazı hastalıkları da kapmış oluruz. Peki vücudumuz hangi hastalıklar ve bakterilere en yakındır? Gelin birlikte bu hastalıklar hangileri bakalım.

29.07.2019-15:22 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-14:57) Havuz ve Denizden Bulaşabilecek Hastalıklara Dikkat!

Havuz ve denizden bulaşma riski fazla olan bakteriler ciddi bazı hastalıklara zemin hazırlar. Peki havuz ve denizden bulaşabilecek hastalıklar nelerdir gelin birlikte inceyelim.

HAVUZ VE DENİZDEN BULAŞABİLECEK HASTALIKLAR 

İSHAL

En yaygın hastalıklardan biri ishaldir. Giardia ve shigella gibi bakterilerin bağırsaklara yerleşmesi ile oluşan ishal, sıklıkla çocuklarda görülür. Bu bakterilerin dışkılama veya idrar ile suya karışması ağza su kaçarak da bir başkasına bulaşması ise oluşur. Erken tedavi edilmezse vücut aşırı sıvı kaybından fonksiyonlarını kaybeder. 

DIŞ KULAK YOLU İLTİHAPLANMASI

İshalin ardından görülen diğer en yaygın hastalık budur. Kirli suyun kulağa kaçması ile meydana gelen hastalık, iç kulaktan başlayıp dış alana dek iltihaplanmasına sebep olur. En basit yolu kulak tıkayıcı kullanmaktır.

GÖZ ALERJİSİ

Temizlenmeyen sularda kendiliğinden meydana gelen adenovirüsler su yolu ile göze kaçtığında, gözün içerisindeki sıvının içine yerleşir. Gözün iltihaplanmasına ve kızarmasına sebep olur. Erken tedavi edilmezse görme kaybına neden olabilir. Şiddetli göz ağrıları ve kızarması gibi belirtilerle kendini gösterir.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU

Genital bölgeye yerleşen mantarlı bakteriler idrar yolu enfeksiyonuna ortam hazırlar. İdrar yaparken yanma, kaşınma ve kan gelmesi gibi nedenlerle kendini gösterir. Enfeksiyonlu hücreler yüzeyde kalmaz vücudun içine de geçer. İdrar yollunda iltihaplanmaya neden olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal