Denizde Gözleri Açmak Nasıl Zararlar Verir, Havuzda ve Denizde Yüzerken Göz Açılır mı?

Tatil keyfinizin tatsız şekilde bitmemesi için faaliyetlerde birtakım kurallara dikkat etmeniz gerekiyor. Tatil sırasında yüzdüğünüz havuz ve denizin hijyenik olmaması başta gözleriniz olmak üzere pek çok konuda riskler barındırıyor.

17.07.2019-14:28 - (Son Güncelleme: 03.09.2021-18:36) Denizde Gözleri Açmak Nasıl Zararlar Verir, Havuzda ve Denizde Yüzerken Göz Açılır mı?

Uzmanlar, havuz ve denizlerde yüzerken gözlerinizi açmamanız gerektiğinin üstünü çiziyor. Çünkü yüzdüğünüz yerin hijyenik olmaması birçok göz rahatsızlığına davetiye çıkarıyor.

GÖZ ENFEKSİYONLARINA NEDEN OLABİLİYOR

Kum ve güneş ikilisinin insanları denize ve havuza itmesi, tedbirsiz harekt edilmesi durumunda çeşitli problemlere davetiye çıkarabiliyor. Alerjik konjonktivit, sarı nokta ve katarakt gibi problemlerle karşı karıya kalmamak için yüzdüğünüzü yerin hijyenik olduğundan emin olmalı ve yüzerken gözlerinizi açmamalısınız. Havuz suyunun hijyenini sağlamak için kullanılan kimyasallar da gözlerinizde dilemediğiniz etkilerin oluşmasına sebep olabilir.

YÜZME SONRASI BELİRTİLERE DİKKAT

Özellikle havuzlar enfeksiyon oluşumu için çok fazla risk taşır. Gözde kızarma, sulanma, yanma ve çapaklanma gibi etkilere sebep olan alerjik konjonktivit, genelde 3 - 4 günlük süren şikâyetlerdir ve kendiliğinden yok olur. Ancak vücut direnci yeterince güçlü değilse tablo ağırlaşabilir ve glokom ve katarakt gibi göz hastalıkları ortaya çıkar.

TEDBİR ALIN

Göz enfeksiyonlarından korunmak için havuza girerken yüzücü gözlüğü mutlaka gözünüzde olsun. Ayrıca yüzdüğünüz yerin yüzme koşullarına ideal olduğundan ve ihtiyaç olan denetimlerin yapıldığından emin olun.

Uyarı: Yüzmenin ardından gözünüzde alerjik göstergeler hissediyorsanız doktorunuza danışmalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal