Yüzme Bilmeyen Çocuk Hastalanıyor!

Çocukların yüzme bilip bilmesi egzersiz açısından önemlidir. Bunu hepimiz biliriz. Ancak bir de uzmanlar enfeksiyon konusunda da yüzme bilmeyi önceliyor.

29.07.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-12:50) Yüzme Bilmeyen Çocuk Hastalanıyor!

Memorial Antalya Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Aşkın Güra, ebeveynlere çocuklarını yaz aylarında görülen enfeksiyonlardan muhafaza etmek için uyarılar yaptı.

KULAK VE BAĞIRSAK ENFEKSİYONUNA DİKKAT

Deniz ve havuzda geçirilen yaz günleri, kova ve küreklerle kumda geçirilen oyun saatleri, çocukları enfeksiyonlara karşı savunmasız bırakıyor. Özellikle yüzme bilmeyen çocuklarda daha çok görülen bağırsak enfeksiyonları ve dış kulak yolu iltihapları alanında ailelerin uyanık olması gerekiyor.

ÇOCUKLARINIZA YÜZMEYİ ÖĞRETİN

Özellikle kız çocuklarının kuma oturması genital hijyeni bozarak idrar yolu enfeksiyonlarına ve genel cilt rahatsızlıklarına sebep olmaktadır. Bu sebeple kumda oyunun ardından temizlik yapılmalı, genital bölgede yabancı maddelerin kalması önlenmelidir. Yüzme bilen çocukların enfeksiyon risklerinin, bilmeyenlere nazaran daha az olduğu hatırlanmalıdır. Çünkü yüzme bilmeyen çocuklar daha fazla su yutar ve özellikle bağırsak enfeksiyonlarına daha sık tutulur. 3 yaş üzerinde çocuklara yüzme dersleri aldırılmaya başlanabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal