Günde 1 Bardak Kekik Çayı Depresyonu Önlüyor

Doğada bin bir çeşidi bulunan kekiği, en çok et yemeklerine yakıştırırız. Kekiğin çayı, yağı ve suyu da oldukça faydalıdır. Seratonin ve dopamin hormon seviyelerini arttıran kekik, her gün içildiğinde depresyonu önleyici etki oluşturuyor.

02.08.2019-13:01 - (Son Güncelleme: 02.08.2019-12:42) Günde 1 Bardak Kekik Çayı Depresyonu Önlüyor

Kokusuyla aklımızı başımızdan alan, lezzeti ve yararları  ile de vücudumuzu hastalıklardan koruyan kekik, mide ağrılarına, zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına ve depresyonu önleyemeye fayda sağlıyor. Peki kekik çayının faydaları nelerdir? 

KEKİK ÇAYININ FAYDALARI

Yağlı ve karbonatlı gıdaların midede sebep olduğu gaz ve şişkinliğe bire bir yarar sağlar. Antibakteriyel özelliği ile vücuttaki serbest radikalleri vücuttan idrar yolu ile temizler. Yemek borusu mide ve bağırsaklarda oluşan toksin birikimini engeller. 

- Her gün bir bardak kekik çayı içilmesini tavsiye eden uzmanlar çayın  ağız kokusunu da engellediğini belirtir.

- Böbreklerdeki sıvı miktarını dengeleyerek zararlı bakterileri idrarla atar. Böylelikle kum ve taş oluşumunu en aza indirger. 

Yapılan çalışmalarda günde bir bardak içilen kekik çayı ya da bir kase tavuk suyunun içerisine katılan kekik, beyinde bulunan dopamin ve serotinin adı verilen mutluluk hormonlarının seviyesini yükselttiği gözlemlenmiştir. Uzmanlar özellikle depresyona strese meyilli kişileriniçmesi gereken önemli bir bitki çayı olduğunu belirtiyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal