Safra Kesesini Tertemiz Yapıyor!

Çoğunlukla kuzey yarım kürenin ılıman bölgelerinde yetişen diken üzümünün faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. Karaciğer ve safra kesesini tertemiz yapan diken üzümünün insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. İşte diken üzümünün faydaları…

21.02.2020-14:15 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-14:01) Safra Kesesini Tertemiz Yapıyor!

Diken üzümü, diğer üzümlere göre derimsi yapılı, açık yeşil renkli oval bir şekle sahip. Yapraklarının kenarları ise kızılımsı renkli ve batıcı dişli olur. Peki diken üzümünün faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

ENFEKSİYON İLE MÜCADELE EDER

Diken üzümü antibakteriyel, anti-fungal ve anti-protozoal özelliklere sahiptir. Bu nedenle bakterilerin insan hücrelerine bağlanmasını ve enfeksiyona bağlı gelişen hastalıkları önler. Bu bitki, boğaz ağrısı, tıkanıklık, sinüzit ve bronşit gibi genel hastalıkların hafifletilmesine destek olur.

DİYABETİ ÖNLER VE TEDAVİ EDER

Diken üzümü üzerine yapılan araştırmalarda, günde 2-3 defa diken üzümü yemenin kan şekeri ve lipit metabolizmasını yaygın bir şekilde kontrol edebileceği gösterilmiştir.

KALP SAĞLIĞINA İYİ GELİR

Yapılan çalışmalar bu bitkinin hipertansiyon, kalp ritmi, kardiyomiyopati ve iskemik kalp hastalığının iyileştirilmesinde etkili bir doğal ilaç olarak kullanılabileceğini de göstermiştir.

METABOLİK SENDROM İLE MÜCADELE

2014 yılında yapılan bir çalışmada araştırmacılar, diken üzümü takviyesinin, vücuttaki oksidatif stresi bastırabildiğini ve metabolik sendromla mücadelede önemli bir rol oynadığını ortaya koydu.

KARACİĞER VE SAFRA KESESİNİ TEMİZLER

Karaciğer kanı temizlemek, hormonları parçalamak, temel besinleri depolamak ve safra üretmekten sorumludur. Diken üzümü, sindirim sürecine ve safra salgılanmasına destek olur. Aynı zamanda karaciğer ve safra kesesi sağlığı için, doğal bir safra kesesi yıkama maddesi olarak bilinir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal