Kişinin beslenme düzeninde yapacağı birtakım değişiklikler kalp hastalıklarında riskleri en aza indiriyor. Kalp sağlığını korumak için tüketmeniz gereken 8 önemli besini sizin için bir araya getirdik.
Kişinin beslenme düzeninde yapacağı birtakım değişiklikler kalp hastalıklarında riskleri en aza indiriyor. Kalp sağlığını korumak için tüketmeniz gereken 8 önemli besini sizin için bir araya getirdik.
Kalp sağlığı açısından önemli olan omega-3 yağ asitleri, lif ve fitotojenler içerir.
Kış aylarında güneşte kurutulmuş çeşitleri bile likopen, C vitamini ve alfa ve beta karoten sağlar.
Kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Sadece en az yüzde 70 kakao içeriğine sahip olduğundan emin olunmalı ve tüketilen miktara dikkat edilmelidir.
Havuç, tatlı patates, kırmızıbiber ve kabak gibi sebzeler kalp sağlığı için büyük önem taşıyan karotenoidler, lif ve vitaminler ile doludur. Portakal, kavun ve papaya gibi meyveler de beta-karoten, potasyum, magnezyum ve lif bakımından oldukça zengindir.
Gün içerisinde tüketeceğiniz yoğurdun içerisine yaban mersini, çilek, kızılcık veya ahududu ekleyerek lif tüketimini artırabilirsiniz.
Somon, ton balığı, uskumru, ringa balığı ve alabalık gibi omega-3 oranı yüksek balıklar tüketilmelidir.
Bir avuç badem veya ceviz yenilmesi hem açlığınızı bastıracak hem de kalbinize yardımcı olacaktır.
Yüksek lif oranı ile kalp sağlığı açısından oldukça büyük önem taşır.