Korona Virüs Tedavisi Bulundu mu?

Bilim insanları, Çin'de ortaya çıkan korona virüs ile ilgili çok önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı! Virüsün yayılmasını sağlayan proteinin yapısı çözüldü!

21.02.2020-12:29 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-12:31) Korona Virüs Tedavisi Bulundu mu?

Bilim insanları yeni tip korona virüs ile ilgili çok önemli bir çalışmayı hayata geçirdi... Yeni tip korona virüsün (Kovid-19) yayılmasını sağlayan proteinin yapısı çözüldü. Virüsün insan hücrelerine tutunmasını ve yayılmasını sağlayan çivi proteini adı verilen enzimin yapısının çözülmesiyle beraber yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı aşı geliştirme çalışmalarının hız kazanması bekleniyor.

KORONA VİRÜS TEDAVİSİ BULUNDU MU?

"Livescience" internet sitesinde yer alan habere göre, ABD'nin Teksas Üniversitesinden araştırmacılar, Kovid-19'un genom haritası kullanılarak üretilen numuneler üzerine yaptıkları çalışmada korona virüsün insan hücresine nüfuz etmesini sağlayan "anahtar" enzimi tespit etti.

Korona virüs numunesini laboratuvar ortamında insan hücreleriyle birleştiren araştırmacılar, krojenik elektron mikroskopisi adı verilen yöntemle hücreleri -150 derecede soğutarak etkileşim altındaki enzimlerin kristalize olmasını sağladı.

Bu yolla korona virüsün bulaşıcılığını sağlayan çivi proteinin haritasını çıkaran araştırmacılar, ayrıca insan hücresinde hangi enzimin korona virüsün tutunmasını sağladığını da ortaya çıkardı.

SARS'TAN 10 İLA 20 KAT DAHA BULAŞICI

"Angiotensin Dönüştürücü Enzim 2" (ACE2) adlı protein enziminin, korona virüse hücre kapısını açan "kilit" işlevi gördüğü belirlendi. Araştırmacılar, aynı enzimin, Şiddetli Akut Solunum Yolu Sendromuna (SARS) neden olan korona virüs için de alımlayıcı rol üstlendiği fakat korona virüsün hücreye SARS'tan 10 ila 20 kat daha sıkı bağlandığına dikkati çekti.

Çivi proteininin yapısının çözülmesi üzerine korona virüse karşı aşı geliştirme çabalarına hız kazanması bekleniyor.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19 dünya genelinde 75 binden fazla kişiye bulaşırken, korona virüsün yol açtığı zatürre ve diğer komplikasyonlar nedeniyle 2 bin 129 kişi yaşamını yitirdi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal